Descriere

Conducerea Biblică a Bisericii a fost scrisă ca o consecinţă directă a implicării personale a autorului în slujirea ca prezbiter timp de 15 ani într-o biserică nou testamentală. În toţi acești ani, Alexander Strauch a predicat în multe biserici și a sfătuit multe altele în problema conducerii bisericii. Drept urmare, a fost martorul consecinţelor nefaste a adoptării de către biserici a unor modele de conducere care adesea seamănă mai mult cu cele de management din lume, decât să urmeze modelul Noului Testament.

De aceea, cartea lui Strauch a fost concepută ca un ajutor pentru eliminarea confuziilor din majoritatea bisericilor evanghelice din zinele noastre cu privire la rolul și calificările prezbiterilor. Sperăm că ea te va motiva să studiezi mai mult pe această temă și să iei iniţiativa de a discuta deschis cu liderii bisericii tale despre modul cum modelul de conducere biblic ar trebui să se alinieze celui prezentat în Noul Testament.

“Dl. Strauch a adus o contribuţie deosebită la subiectul conducerii prin prezbiteri. Sunt sigur că va fi de ajutor multora” – John MacArthur, Jr.

Cuprins

Capitolul 1. Problema
Capitolul 2. Definirea conducerii biblice prin prezbiteri
Capitolul 3. Dovezile biblice în favoarea conducerii pastorale prin pluralitatea prezbiterilor
Capitolul 4. O poruncă apostolică
Capitolul 5. Concluzie
Anexa 1. Resurse suplimentare privind modelul prezbiterian de conducere a bisericii
Note explicative și bibliografice

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

93

Data publicării

2014

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus