Tematici: Biserica Conducerea bisericii Lucrarea pastorală Slujirea diaconală

Diaconii în viziunea lui Pavel

Ajutarea prezbiterilor în grija pentru Biserica lui Dumnezeu

Alexander Strauch 214 pagini

Descriere

Perspectivele legate de rolul diaconilor sunt foarte diferite printre creștinii evanghelici. Dar ce ne învață Scriptura despre diaconi și despre rolul lor în biserica locală?

Unii cred că diaconii sunt un fel de comitet de administrare, iar alții că sunt doar echipa care asigură curățenia în clădirea bisericii. Strauch spune că scopul lui în scrierea acestei cărți este să îi încurajeze pe prietenii lui diaconi și pe colegii lor lideri de biserici să gândească mai critic despre ce gândesc și practică în lucrarea diaconală, și să compare totul cu învățătura Scripturii.

Oricare ar fi gândirea ta despre diaconi, acest studiu te va ajuta să analizezi în detaliu afirmațiile biblice despre diaconi, permițându-le să îți modeleze gândirea. Această carte îți oferă posibilitatea de a construi un acord mai larg printre bisericile biblice în ce privește rolul diaconilor.

Cunoscut pentru dragostea lui profundă pentru biserica locală și pentru exegeza sa atentă a textului biblic, Strauch nu poate fi ignorat de bisericile locale dedicate unei organizări și conduceri biblice.

Cuprins

CE FAC DIACONII?
PARTEA ÎNTÂI. ELEMENTELE BIBLICE DE PLECARE PENTRU DIACONI
Capitolul 1. ÎNVĂȚĂTURILE LUI PAVEL DESPRE DIACONI
PARTEA A DOUA. EPISCOPI ȘI DIACONI
Capitolul 2. EPISCOPII BISERICII
Capitolul 3. DIACONII, AJUTOARELE PREZBITERILOR
Capitolul 4. AJUTAREA PREZBITERILOR ÎN SLUJIREA BISERICII LUI DUMNEZEU
PARTEA A TREIA. CERINȚELE CALIFICATIVE ALE DIACONILOR, CERCETAREA ȘI RĂSPLATA LOR
Capitolul 5. CERINȚELE CALIFICATIVE PENTRU DIACONI
Capitolul 6. CERCETAREA
Capitolul 7. SOȚIILE
Capitolul 8. CĂSNICIA, COPIII ȘI FAMILIA
Capitolul 9. RĂSPLĂTIRILE DIACONILOR
Anexă. SOȚIILE DIACONILOR
MULȚUMIRI
ABREVIERI
Note bibliografice și explicative

Recenzii

“Acesta este un studiu exegetic deosebit pe tema slujirii diaconale în biserică. În această carte, Strauch construiește argumente convingătoare în favoarea faptului că diaconii sunt bărbați calificați să vină alături de prezbiteri în grija lor pentru trupul bisericii. Forța acestei cărți stă în studiul atent al Cuvântului de către autor, și dorința lui de a vedea bisericile ascultând de acest Cuvânt. Aceasta este cartea mea favorită pe tema rolului diaconilor.”Micah Lugg, Associate Pastor, Foothill Bible Church, Upland, CaliforniaInformații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

214

Data publicării

2020

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus