Donații

Donații

CÂND DĂRUIEȘTI, PRIMEȘTI DARURI…

Există multe feluri de a răsplăti o binefacere. Aici, la MAGNA GRATIA, noi dorim să ne arătăm recunoștința printr-un „mulțumesc” în format tipărit. 🙂

De aceea, dacă ai făcut o donație la MAGNA GRATIA (vezi mai jos modalitățile) pe parcursul lunii, spre susținerea lucrării noastre, te rugăm să ne transmiți datele tale de contact folosind formularul de mai jos, și, în limita posibilităților și a stocului disponibil, îți vom trimite una sau mai multe cărți ca semn al recunoștinței noastre pentru generozitatea ta.

În luna SEPTEMBRIE 2023, donatorii primesc câte un exemplar din cartea TRĂIND PENTRU SLAVA LUI DUMNEZEU. O introducere în calvinism (Joel R. Beeke ș.a.).

Cărțile se expediază doar către adrese poștale din România. Expediția se va face în principiu prin POSTA ROMANA, coletul fiind expediat în general în 1-10 zile lucrătoare, în funcție de localitate. Costurile de expediție sunt suportate de MAGNA GRATIA.

OPȚIUNI PENTRU DONAȚII

CU CARDUL ÎN RON (PRIN STRIPE) – pentru donatorii cu carduri emise în România sau în afara României; donațiile se fac în RON, indiferent de moneda pentru care este emis cardul. NU este nevoie să aveți cont de Stripe.

CU CARDUL ÎN EURO (PRIN PAYPAL) – pentru donatorii care au carduri emise în România sau în afara României; donațiile se fac în Euro, indiferent de moneda pentru care este emis cardul. NU este nevoie să aveți cont de PayPal.

PRIN TRANSFER BANCAR, puteți face donații în conturile noastre de mai jos. Puteți face donații în conturile noastre și prin mandat la Poșta Română.
Asociatia MAGNA GRATIA
IBAN: RO11 BACX 0000 0014 9873 8001  (pentru donații în RON)
IBAN: RO81 BACX 0000 0014 9873 8002 (pentru donații în EURO)
Conturile sunt deschise la UniCredit Bank S.A., Sucursala Mihai Bravu, Bucuresti, codul SWIFT al băncii este BACXROBU.

Asociația MAGNA GRATIA este asociație non-profit înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 65/2017 și are codul de identificare fiscală 38207861. Donațiile și sponsorizările din partea companiilor pot fi deduse în limita prevăzută de Codul Fiscal din România.

AI FĂCUT O DONAȚIE? MULȚUMIM! 
​Contactează-ne pentru a ne transmite adresa ta


Precizări legate de donații și cărțile în format tipărit

Întrucât primit destul de des mesaje despre modalitatea de a intra în posesia cărților în format tipărit, am vrea să facem câteva precizări. Ideea pe care am dori să o rețineți este că noi nu vindem cărți, ci le punem la dispoziție gratuit în format electronic.

Cărțile disponibile în format tipărit sunt modalitatea noastră de a le mulțumi donatorilor și, pentru că avem câteva cărți disponibile, le oferim ocazia să aleagă ce preferă (asta doar pentru că ne rămân cărți din campaniile anterioare).

În principiu, scopul donației ar trebui să fie nu obținerea cărților, ci sprijinirea lucrării noastre. Faptul că noi le mulțumim donatorilor trimițându-le o carte sau două în dar, ca semn de recunoștință, este un fel de „mulțumim frumos” într-o formă mai palpabilă.

Suma minimă a donației precizată de noi este o obligație fiscală pe care o avem, altfel nu am fi precizat-o deloc. De aceea, ea nu trebuie privită ca pe un fel de preț minim al cărților, ci este doar valoarea cărților la prețul pieței, care trebuie scăzută din suma totală a donației, în cazul în care donatorul dorește deducerea fiscală a donației din impozitul pe profit.

Dacă vreți, fiscal vorbind, sprijinul real al Dvs către MAGNA GRATIA înseamnă suma pe care o donați minus valoarea cărților pe care vi le trimitem în semn de mulțumire. Din rațiuni pur fiscale, ne este imposibil să le trimitem cărți acelor donatori care nu pot să doneze acea sumă minimă, pentru că donația ar fi percepută în sens invers, pentru că operația matematică de mai sus ar da cu minus, dar aceasta nu înseamnă deloc că nu suntem recunoscători acelor donatori.

Noi credem că, mai presus de orice, donația este un act al dragostei, și că dragostea manifestată primește în schimb dragoste.

Mulțumim frumos pentru înțelegere!

Cum sunt folosite donațiile la Magna Gratia

Asociația MAGNA GRATIA  este o lucrare spirituală susținută în mod consecvent din veniturile și resursele de timp ale unei singure familii, care a văzut nevoia spirituală pentru învățătură consecventă doctrinar, care să Îl glorifice pe Dumnezeu și să fie cât mai fidelă învățăturii Scripturii.

MAGNA GRATIA este o lucrare care se bazează pe credincioșia, suveranitatea și providența lui Dumnezeu, Acela de la care avem toate și Căruia datorăm toate lucrurile. Din acest motiv, MAGNA GRATIA nu solicită direct donații de la persoane, biserici sau organizații, dar primește cu recunoștință orice sprijin material sau financiar din partea credincioșilor sau bisericilor pe care Dumnezeu îi îndeamnă să dăruiască în mod liber pentru susținerea lucrării noastre.

Deși, din punct de vedere spiritual, MAGNA GRATIA se supune autorității bisericii locale, donațiile colectate sunt administrate complet separat de finanțele bisericii locale, și sunt folosite pentru scopurile exclusive ale Asociației.

MAGNA GRATIA nu face împrumuturi în nici un fel de circumstanțe, astfel încât, în perioadele cu resurse financiare precare, reducem cheltuielile de funcționare la minimum. Pot exista circumstanțe când suntem nevoiți să acoperim unele nevoi de bază ale voluntarilor (de ex. transport, masă, cazare, chirie), atunci când nu avem alternative mai avantajoase.

În general, cheltuielile MAGNA GRATIA sunt compuse din:

A) CHELTUIELI CU TRADUCEREA RESURSELOR (cărți, eseuri, predici, articole), de regulă din limba engleză în limba română. În general, aceste cheltuieli reprezintă 70-80% din totalul cheltuielilor noastre, și facem tot efortul pentru a le acoperi prin resurse proprii. De exemplu, costul de traducere a unei cărți de 100 pagini (A5) este de circa 7000-9000 RON, reprezentând aproximativ 60-70% din cheltuielile totale pentru publicarea acelei cărți. În anumite circumstanțe, chiar dacă noi nu comercializăm cărțile noastre decât în cazuri excepționale, deținătorii drepturilor de autor ale titlurilor originale (edituri) solicită plata unor drepturi de autor pentru ediția electronică publicată în limba română de MAGNA GRATIA, motiv pentru care, în medie, cheltuielile cu achiziția drepturilor de autor adaugă până la 30-40% la cheltuielile de traducere.

B) CHELTUIELI DE CORECTARE, TEHNOREDACTARE ȘI DESIGN. Ca și în cazul cheltuielilor de traducere, MAGNA GRATIA se străduiește să mențină aceste cheltuieli la un nivel minim, în general cu ajutorul verificatorilor voluntari și prin folosirea de resurse grafice și software aflate în domeniul public online (gratuite), pentru care nu trebuie plătite drepturi de utilizare. În funcție de gradul de dificultate și resursele grafice necesare pentru realizarea unui design de calitate, poate fi necesară, în anumite situații, achiziția de resurse de design (elemente de grafică vectorială, fotografii, modele) sau software care să ajute în acest sens. Achizițiile de astfel de resurse se realizează numai după ce am constatat că nu există alternative acceptabile în domeniul public (gratuite).

C) CHELTUIELI CU IMPRIMAREA ȘI DISTRIBUȚIA BROȘURILOR EVANGHELISTICE. AMG nu comercializează NICIODATĂ astfel de resurse și nici nu solicită sau pretinde donații din partea persoanelor, bisericilor sau organizațiilor creștine care le cer sau care le utilizează.  De aceea, atunci când dispune de fonduri suficiente, MAGNA GRATIA comandă înnoirea stocului de broșuri evanghelistice pe care ulterior le distribuie gratuit credincioșilor sau bisericilor care le solicită. În funcție de disponibilitatea serviciilor de tipărire și broșurile specifice comandate, imprimarea și distribuția unui stoc de 10,000 de exemplare costă între 1,500 și 1,800 RON.

Dacă doriți să sprijiniți financiar această componentă a lucrării MAGNA GRATIA, puteți contribui cu o donație la fondul pentru următorul stoc de 10,000 de broșuri evanghelistice. 

D) CHELTUIELI CU ORGANIZAREA DE EVENIMENTE (conferințe, seminarii) sau CHELTUIELI ASOCIATE ORGANIZĂRII SEMINARULUI DE EVANGHELIZARE BIBLICĂ. În general, aceste cheltuieli sunt acoperite fie din resurse proprii, fie, când sunt disponibile, de către bisericile locale care solicită prezentarea Seminarului de Evanghelizare Biblică, fiind implicate doar cheltuieli de transport, masă și cazare. Lectorii noștri NU SUNT remunerați.

E) CHELTUIELI ADMINISTRATIVE, precum plata serviciilor de contabilitate, găzduirea paginii de internet, cheltuieli de promovare (ex. literatură pe care o oferim gratuit) etc.

Cea mai bună modalitate în care ne puteți ajuta este să spuneți și altora despre resursele noastre. Apoi, să vă rugați pentru noi. În al treilea rând, dacă doriți să faceți o donație, vă rugăm să folosiți opțiunile din partea de sus a acestei pagini sau, după caz, să ne contactați printr-un mesaj privat folosind formularul de la pagina de contact. 

Sus