Copyright

Cerințele de Copyright
(drepturi de autor) ale Magna Gratia

Adesea primim următoarea întrebare: CUM POT SĂ FOLOSESC CĂRȚILE ȘI RESURSELE MAGNA GRATIA FĂRĂ SĂ ÎNCALC DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ (DREPTUL DE AUTOR)? POT SĂ FAC COPII PE HÂRTIE ȘI SĂ LE DAU PRIETENILOR SAU RUDELOR MELE?

Întrucât am descoperit cu dezamăgire că unele persoane și chiar organizații creștine consideră că, dacă MAGNA GRATIA oferă acces GRATUIT la resursele sale, și au considerat că au mână liberă să le folosească fără limitări, inclusiv prin imprimarea profesională și distribuția unora din publicațiile noastre, ne simțim nevoiți să facem o serie de precizări cu privire la cerințele pe care cititorii și orice altă persoană fizică sau juridică și le asumă odată ce intră în posesia publicațiilor noastre, indiferent cum au ajuns să le dețină.

Mai întâi trebuie să notați că toate publicațiile MAGNA GRATIA, inclusiv publicațiile Societății Misionare Coresi, preluate în întregime la finalul anului 2016 de către MAGNA GRATIA, sunt proprietatea intelectuală EXCLUSIVĂ a Asociației MAGNA GRATIA. Faptul că le oferim GRATUIT în format electronic nu trebuie înțeles ca o permisiune pentru utilizator de a dispune de acestea în orice fel, implicit o permisiune de a le tipări, de a le posta sau utiliza în orice format, în orice scop și pe orice portal decât cele puse la dispoziție de către MAGNA GRATIA. În cazul încălcării dreptului de proprietate intelectuală, MAGNA GRATIA își rezervă dreptul de a acționa conform legislației pentru protecția drepturilor de autor.

Responsabilitatea de a respecta cerințele noastre de copyright survine odată cu descărcarea fișierelor în dispozitivul personal sau al instituției folosit pentru accesul la pagina noastră de internet.De aceea, constituie utilizare PERMISĂ descărcarea de pe websiteul magnagratia.org a oricărei publicații disponibile, stocarea în computerul sau dispozitivul electronic de citire personal (de ex. smartphone, tabletă, laptop sau eBook Reader) și lectura sau studiul personal a acestora.

Utilizatorul primește DOAR dreptul de utilizare spre lectură personală, neavând dreptul de a vehicula fișierele în orice alt fel (de ex. prin trimitere pe e-mail către adrese alta decât cea proprie, prin distribuirea fișierelor ca atare pe rețele de socializare, forumuri sau prin orice formă de distribuire). Prin accesul la fișierele publicațiilor MAGNA GRATIA, utilizatorul înțelege că nu devine

proprietar asupra acestora, indiferent cum a ajuns în posesia lor. 

Este INTERZISĂ IMPRIMAREA pentru orice fel de uz a oricăreia dintre publicațiile MAGNA GRATIA, indiferent dacă sunt folosite echipamente de imprimare obișnuite (de exemplu imprimantă normală de birou), xerocopiere, scanare și imprimare, captură de ecran urmată de imprimare, inclusiv orice fel de imprimare profesională (la tipografie sau centru de copiere) sau imprimarea însoțită de prelucrarea ulterioară prin legare sub forma unei cărți.Este INTERZISĂ utilizarea publicațiilor noastre în campanii publicitare sau de promovare pentru orice alte cărți, publicații, evenimente etc, fără aprobarea prealabilă a MAGNA GRATIA.

Este INTERZISĂ postarea fișierelor aferente publicațiilor noastre sau preluarea articolelor noastre pe orice alt website, dar suntem recunoscători oridecâteori redirecționați cititorii potențiali către website-ul nostru. Motivul principal pentru această precizare nu este interesul nostru neapărat pentru un trafic mai mare pe website-ul nostru, ci punerea la dispoziția cititorilor noștri a versiunii celei mai recente a publicațiilor.

Este de asemenea INTERZIS să trimiteți prin email sau orice altă modalitate de comunicare electronică fișierele aferente publicațiilor MAGNA GRATIA, soluția cea mai convenabilă fiind să trimiteți link-urile către paginile unde acestea sunt disponibile pe magnagratia.org.

Este INTERZISĂ preluarea a mai mult de 250 semne(caractere)/publicație pe alte portaluri, website-uri sau bloguri, ori în orice alte publicații, electronice sau tipărite, ori în predici, mesaje, discursuri, fără acceptul prealabil al MAGNA GRATIA, inclusiv pentru recenzii sau drepturi la replică.

Este INTERZISĂ preluarea și utilizarea coperților, a siglelor, simbolurilor și icon-urilor, precum și a elementelor grafice de pe website-ul MAGNA GRATIA și de pe oricare din publicațiile sale, cu excepția situațiilor când promovați una sau mai multe din publicațiile noastre pe website-ul sau blogul Dvs, ori în cadrul unor prezentări sau discursuri, situație când puteți folosi imaginile care prezintă coperțile publicațiilor noastre pe care doriți să le recomandați.

Este INTERZISĂ producția și/sau distribuția de opere derivate (ex. audiobook, clipuri video, videoblog, broșuri, alte publicații etc.) care conțin, parțial sau integral, material din orice publicație aparținând MAGNA GRATIA, indiferent dacă opera derivată este comercializată sau nu.

Pentru orice altă situație, vă rugăm să ne contactați.

Dacă nu sunteți de acord cu aceste condiții de copyright, vă rugăm să ștergeți publicațiile noastre de pe dispozitivul Dvs electronic sau de pe computer.

​Vă mulțumim pentru înțelegere!

Sus