Programul de lectură „Lucrători Încercați”

Bine ai venit la Programul de Lectură „LUCRĂTORI ÎNCERCAȚI”!

De-a lungul anilor, MAGNA GRATIA a corespondat cu păstori, evangheliști, misionari și alți lideri ai bisericilor, care au accesat cărțile noastre în format electronic, și au fost zidiți și echipați prin lectura și studiul lor. Mulți dintre ei ne-au solicitat să ne rugăm pentru a vedea dacă putem dezvolta un program multi-anual de echipare a liderilor de biserici prin a le furniza cele mai bune cărți din portofoliul MAGNA GRATIA în format tipărit.

Slujind noi înșine în România de-a lungul a peste 20 de ani, cunoaștem că marea majoritate a bisericilor au mai puțin de 50 de membri. De aceea, o mare parte a liderilor de biserici se află în imposibilitatea financiară de a-și permite să achiziționeze cărțile de care ar avea nevoie pentru echiparea lor și pentru îmbunătățirea slujirii în bisericile locale.

Astfel, MAGNA GRATIA consideră că este privilegiată să vină în sprijinul slujitorilor lui Hristos (păstori/prezbiteri, misionari/plantatori de biserici, diaconi, evangheliști sau învățători de școală duminicală) prin programul „LUCRĂTORI ÎNCERCAȚI”. Inspirat de îndemnul apostolului Pavel către tânărul Timotei, „Caută să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine, și care împarte drept Cuvântul adevărului” (2 Timotei 2:15), programul „LUCRĂTORI ÎNCERCAȚI” (PLI) dorește să îi încurajeze și să îi echipeze gratuit pe acești slujitori cu resurse biblice sănătoase, în format tipărit, pe parcursul a 5 ani.

Pe scurt, fiecare participant înscris în PLI va primi gratuit și succesiv din partea MAGNA GRATIA până la 70 de cărți în format tipărit, angajându-se în schimb să lectureze 10 pagini/zi din aceste cărți și să trimită, după fiecare carte, o scurtă recenzie, pentru a primi următoarea carte.

Ne rugăm și ne așteptăm ca participanții la PLI să dea dovadă de sârguință și seriozitate, aplicând ceea ce au învățat în viața și lucrarea proprie, și manifestând la rândul lor un interes activ în echiparea altor slujitori credincioși prin a le împărtăși acestora din experiența câștigată prin participarea la programul nostru. De asemenea, ne dorim ca participanții să își dezvolte abilități solide de discernământ biblic și o dragoste pentru lectura resurselor solide, biblice, recomandându-le membrilor bisericilor lor și altor colegi de lucrare.

Programul „LUCRĂTORI ÎNCERCAȚI” se adresează următoarelor categorii de participanți:

  • păstori/prezbiteri;
  • misionari/plantatori de biserici;
  • diaconi;
  • evangheliști;
  • învățători de școală duminicală;
  • lideri de grup de studiu.

Dacă te încadrezi în categoriile de mai sus și dorești să participi la PLI, trimite formularul de înscriere pe această pagină de internet, introducând datele personale de identificare și contact, calitatea în care aplici, alături de adeverința din partea bisericii locale sau, după caz, din partea bisericii trimițătoare față de care dai socoteală și unde ești membru. Înregistrarea este supusă analizei de către MAGNA GRATIA, iar noi te anunțăm în cel mai scurt timp dacă aplicația ta a fost acceptată sau respinsă sau, după caz, îți vom solicita informații clarificatoare.
​​
Înregistrarea și selectarea/acceptarea în PLI se face după principiul „primul venit – primul servit”.

ATENȚIE!!! Te rugăm ca, înainte de a completa formularul, să citești complet ghidul programului în fereastra de mai jos și cele câteva precizări din paragrafele care urmează, precizări care au rezultat în urma unor întrebări puse de câteva persoane.

CLARIFICĂRI privind ELIGIBILITATEA

1) Studenții de la seminariile teologice NU se pot înscrie din rațiuni de fair-play față de instituțiile la care studiază (indiferent ce studiază acolo). Dacă sunt în același timp prezbiteri, misionari, plantatori de biserică, diaconi, păstori, învățători de școală duminicală sau evangheliști desemnați oficial în biserica locală, da, pot aplica, cu condiția să fie conștienți că vor avea de lecturat și la seminar. Dacă nu, spor la studiu acolo unde sunteți!

2) Dacă sunteți lider de tineret sau orice altă lucrare din biserica locală, dar NU sunteți păstor/prezbiter, misionar/plantator de biserică, diacon, evanghelist, lider de grup de studiu în biserica locală sau învățător de școală duminicală, ne pare rău, NU sunteți eligibili pentru participarea la program. Suntem bucuroși și recunoscători pentru slujirea pe care o faceți, sperăm că o faceți bine, credem chiar că este o nedreptate ca biserica locală să fie slujită de voi, dar să nu vă recunoască oficial, dar fără a fi oficial recunoscuți de biserica locală, nu vă puteți înscrie.

3) Momentan NU putem onora înscrierile pentru persoane care slujesc în afara României, din rațiuni de costuri și birocrație (vamă, declarații, transport etc). Dacă puteți oferi o adresă din România la care MAGNA GRATIA să poată expedia cărțile din program, puteți fi eligibili, cu condiția să vă asumați transportul cărților din România în țara de destinație, fără să fie afectat calendarul de lectură.

4) Din punctul nostru de vedere, chiar dacă orice credincios trebuie să găsească o sferă în care să vestească Evanghelia, totuși numai unii sunt oficial recunoscuți în biserici ca evangheliști. Potrivit cu Efeseni 4:11-15, evanghelistul are rolul de a-i echipa și conduce pe membrii bisericii în lucrarea de evanghelizare a comunității. Prin urmare, el este un slujitor care îi învață pe alții, care practică evanghelizarea alături de ei, care îi încurajează în evanghelizare etc. De aceea, doar dacă vestiți Evanghelia cuiva, nu sunteți evanghelist.

5) Îi îndemnăm pe frații care sunt profesori la seminarii teologice sau au doctorate în teologie să se rețină de la a aplica, oferindu-le astfel altora posibilitatea de a-i ajunge din urmă. 🙂

6) Zece pagini pe zi dintr-o carte format maxim A5 nu pare (și nu este) mult. Rugămintea noastră este să cântăriți bine înainte de a aplica, să vă bucurați mai mult pentru conținutul solid la care aveți acces și mai puțin de spațiul din bibliotecă pe care îl puteți umple. Apoi nu vă vom da pace vreme de… 5 ani.

Programul-Lucratori-Incercati-Prezentare-2023

FORMULAR DE ÎNSCRIERE ÎN PROGRAMUL „LUCRĂTORI ÎNCERCAȚI”

Vă rugăm să rețineți că toate câmpurile sunt obligatorii și trebuie completate cu toate datele solicitate. Introducerea de informații eronate sau incomplete conduce automat la respingerea solicitării de înscriere. De asemenea, calitatea de slujitor oficial în biserica locală se va dovedi prin includerea în formular a adeverinței folosind modelul atașat.

Perioada de înscriere în programul de lectură pentru grupul din 2024 s-a încheiat.

Sus