Tematici: Interpretarea Scripturii (hermeneutică) Predicarea

Hermeneutica Sacra

Principii de interpretare biblică

Louis Berkhof 230 pagini

Descriere

Mare parte din confuzia din zilele noastre din domeniul religiei și din aplicarea principiilor biblice provine din interpretarea răstălmăcită și greșită a Cuvântului lui Dumnezeu. Această constatare este valabilă chiar și în acele cercuri care aderă neclintit la infailibilitatea Sfintei Scripturi.

Noi suntem convinși că adoptarea și folosirea principiilor sănătoase de interpretare în studiul Bibliei se va dovedi surprinzător de roditoare. Noi credem că acesta este un mijloc pe care „Duhul adevărului” găsește plăcut să îl folosească pentru călăuzirea poporului Lui „în tot adevărul”.

Cu aceste lucruri în minte, îi oferim cititorului această carte spre călăuzirea personală în studiul Scripturii, dar mai ales pentru folosirea ei în seminariile teologice și școlile biblice. Adoptarea de timpuriu a procedurii corecte de interpretare biblică îl va călăuzi pe lucrătorul devotat Împărăţiei într-o viaţă de slujire utilă spre înaintarea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Cuprins

PREFAȚĂ

INTRODUCERE

Capitolul 1. ISTORIA PRINCIPIILOR HERMENEUTICE ÎN LUMEA IUDAICĂ

Capitolul 2. ISTORIA PRINCIPIILOR HERMENEUTICE ÎN BISERICĂ

Capitolul 3. BIBLIA, OBIECTUL HERMENEUTICA SACRA

Capitolul 4. INTERPRETAREA GRAMATICALĂ

Capitolul 5. INTERPRETAREA ISTORICĂ

Capitolul 6. INTERPRETAREA TEOLOGICĂ

Note bibliografice și explicative

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

230

Data publicării

2022

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus