Întrebări despre biserică

Întrebări despre biserică este o serie de cărți care caută să le ofere creștinilor obișnuiți învățătură sănătoasă biblic și accesibilă, prin răspunsuri la cele mai răspândite întrebări despre viața de biserică. Fiecare carte oferă răspunsuri biblice și aplicații practice cu scopul hrănirii practicilor și a dedicării sănătoase în biserica locală.

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

29 rezultate
carte

După ce ar trebui să mă uit când aleg o biserică?

După ce ar trebui să te uiți când cauți o biserică? După predicare dinamică? Un păstor prietenos și atrăgător? O lucrare activă pentru copii? Aceste întrebări pot fi percepute ca fiind copleșitoare - așa că este greu să știi care ar trebui să fie prioritățile și care nu.

1 min
carte

Este Iadul real?

Când oamenii vorbesc despre viața de după moarte, ei se concentrează deseori pe Rai, evitând orice mențiune despre Iad. Neglijarea acestui subiect a dus la o lipsă a înțelegerii naturii Iadului, de ce există el și cum pot oamenii să îl evite.

1 min
carte

Contează ceea ce cred?

Se poate să fii familiarizat cu temele biblice-cheie precum Trinitatea, eclesiologia sau ispășirea, dar înțelegi felul cum ele îți influențează viața de zi cu zi?

1 min
carte

Este Dumnezeu suveran cu adevărat?

Pentru cei care au îndoieli sau care caută să Îl înțeleagă mai mult pe Dumnezeu, această scurtă carte tratează întrebări comune despre mântuire, suferință, rugăciune și închinare, venind în apărarea suveranității și bunătății lui Dumnezeu în mijlocul suferinței.

1 min
carte

De ce este Cina Domnului atât de importantă?

Ai luat Cina Domnului fără să ai o înțelegere a sensului ei? Te întrebi care este relevanța ei pentru viața ta creștină? Această rânduială nu trebuie să fie ceva misterios.

1 min
carte

Cine conduce biserica?

Dumnezeu a creat Biserica Lui ca să fie o comunitate sfântă de credincioși și a dat învățături despre rolurile de conducere și despre congregație.

1 min
carte

Ce ar trebui să fac acum, că sunt creștin?

Când devii creștin, îți recunoști nevoia de a fi iertat de păcate și de a fi eliberat de stăpânirea păcatului asupra vieții tale. Drept rezultat, viața ta este schimbată pentru totdeauna - acum ești un ucenic al lui Isus.

3 min
carte

Ce fac diaconii?

Diaconii joacă un rol esențial în viața bisericii. În această scurtă carte, Juan Sanchez tratează subiecte precum motivele pentru care bisericile au nevoie de diaconi...

3 min
carte

De ce să mă alătur unei biserici locale?

Mulți dintre noi avem întrebări despre ce înseamnă să trăim ca niște creștini în contextul unei biserici locale. Ai putea chiar să te regăsești întrebându-te: Dacă cred în Isus, de ce trebuie să mă alătur unei biserici?

1 min
carte

De ce ar trebui să mă botez?

În această scurtă carte, păstorul Bobby Jamieson analizează învățătura Sfintei Scripturi despre importanța botezului în biserica locală, răspunzând în același timp la șapte motive pe care oamenii le prezintă deseori ca justificare pentru a nu dori să fie botezați.

1 min
carte

De ce să dăruiesc în biserica locală?

În această carte, Jamie Dunlop tratează întrebarea De ce ar trebui să dăruiesc în biserica mea? demonstrând felul cum dărnicia în biserica locală este aducătoare de răsplăți spirituale, împlinește scopurile lui Dumnezeu și Îi aduce slavă.

1 min
carte

Ce să fac dacă nu am dorința să mă rog?

Dacă ești creștin, știi că rugăciunea este importantă. Ca atunci când mănânci vegetale, știi că este bine să le consumi, dar cum rămâne cu perioadele când pur și simplu nu îți dorești să te rogi?

3 min
carte

Ce să fac dacă sunt descurajat în evanghelizare?

Un motiv pentru care creștinii nu mărturisesc Evanghelia este că ei simt că nu se pricep la asta. Ne împotmolim, ne temem de ce ar putea oamenii să creadă, ne simțim rău, și ciclul se reia. Dar cum ar fi dacă ar exista speranță pentru evanghelizarea noastră timidă?

3 min
carte

Ce să fac dacă nu am dorința să merg la biserică?

Cel mai important moment când să fii la biserică este când nu simți această dorință. Sentimentele sunt complicate și schimbătoare, dar ele scot la iveală deseori ce ne dorim sau ce gândim cu adevărat.

3 min
carte

Care este misiunea bisericii?

Isus a responsabilizat biserica locală ca să îndeplinească o misiune. Cu toate acestea, bisericile locale deseori sunt în dezacord în ce privește ce le-a poruncit Isus să facă, lucru care le face să își alinieze misiunea la tendințele politice sau economice.

3 min
carte

Cum pot să susțin lucrarea internațională de misiune?

În această carte, Mark Collins demonstrează cum pot participa și investi credincioșii în lucrarea globală de misiune oriunde unde i-ar pune Dumnezeu. Studiind Scriptura și lucrarea misionarilor, el vorbește despre căi practice prin care putem face ucenici din toate popoarele.

3 min
carte

Cum pot să slujesc în biserica locală?

Credincioșii arată măreția Împărăției lui Dumnezeu în fața unei lumi ostile când își slujesc cu altruism unii altora și celor din jurul lor.

3 min
carte

Cum pot fi sigur că sunt mântuit?

Cum pot credincioșii plini de îndoieli să fie încrezători legat de mântuirea lor? În această carte, Jeremy Pierre le arată creștinilor cum să își schimbe perspectiva și să accepte dragostea lui Dumnezeu prin darurile pe care Hristos le-a dat: Scriptura, rugăciunea și părtășia sfinților.

3 min
carte

Este un lucru iubitor să practicăm disciplina bisericii?

Jonathan Leeman prezintă răspunsurile biblice la întrebările legate de natura și modul de aplicare a disciplinei bisericii, ilustrând felul cum Scriptura o prezintă ca un lucru iubitor și necesar pentru viața, sănătatea, sfințenia și creșterea bisericii locale.

3 min
carte

Ce ar trebui să facem cu membrii care nu vin la întâlnirile bisericii?

Reflectând la beneficiile apartenenței la o biserică - ucenicizarea, darea de socoteală și părtășia - Alex Duke discută despre pașii care pot fi făcuți pentru a ajuta la întărirea congregațiilor și la creșterea participării și la cultivarea unei membralități sănătoase.

3 min
Sus