Tematici: Modestie Sfințirea Sfințirea practică

Modestia creștină și dezbrăcarea publică a Americii

Jeff Pollard 118 pagini

Descriere

Cuvântul lui Dumnezeu are multe lucruri de spus despre felul cum ne îmbrăcăm, în mod special când vine vorba de închinarea înaintea Lui. Modestia creștină şi dezbrăcarea publică a Americii analizează pasaje relevante ale Scripturii și investighează pe scurt istoria modei pentru a prezenta, în final, o doctrină biblică asupra modestiei vestimentare.

Acesta este un important subiect de analiză atât pentru bărbaţi cât și pentru femei. Deși subiect controversat ajunge adesea să fie tratat ca și cum ar ţine de tărâmul experienţei şi speculaţiei subiective, autorul își formulează pledoaria pe baza unui studiu atent al pasajelor relvante din Sfânta Scriptură. O analiză a cercetătorilor şi istoricilor industriei modei și a culturii moderne arată că industria modei, care crede că atracţia sexuală este totuna cu frumuseţea, și-a luat în serios munca de convingere a societăţii să se dezbrace în public.

Datorită gândirii ei nebiblice, industria modei justifică îndârjit afişarea și senzualizarea trupului omenesc, o tendinţă pe care mulţi creștini lipsiţi de discernământ au îmbrăţișat-o, din păcate, în loc să o respingă. Cartea păstorului Jeff Pollard constituie o chemare urgentă la adresa bisericii lui Isus Hristos să studieze cu atenţie aceste aspecte și să practice o modestie vestimentară care să Îi aducă glorie sfântului nostru Răscumpărător și să prezinte înaintea societăţii decadente de astăzi o mărturie puternică în favoarea purităţii, inclusiv în acest domeniu.

Chiar dacă aplicaţiile autorului sunt tratate din contextul din Statele Unite ale Americii, ideile și concluziile studiului lui sunt aplicabile în egală măsură circumstanţelor din România.

Cuprins

​1. Controversa modestiei
2. Definirea termenilor
3. Dumnezeu – Designerul hainelor
4. Definirea problemei: goliciunea și rușinea
5. Dezbrăcarea publică a Americii
6. Teatrul carnalității
7. Impactul industriei media
8. Lumânări printre praf de pușcă
9. Întoarcerea la modestia creștină
Resurse cu privire la istoria modei
Note bibliografice și explicative

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

118

Data publicării

2016, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus