Descriere

Versiunea populară a convertirii lui John Newton se concentrează în vremurile noastre pe ideea că el ar fi fost convertit dintr-un negustor de sclavi, însă adevărata sa poveste de viață este cu mult mai uimitoare și surprinzătoare.
 
El își întâlnește Creatorul, Dumnezeul și Mântuitorul după atât de multe pericole și suferințe, atât pe mare cât și pe uscat, încât niciun cititor nu poate rata să observe providența minunată a lui Dumnezeu manifestată prin ocrotirea lui până în ziua convertirii, și nu doar până atunci. Toate amintirile dureroase ale trecutului lui au jucat un rol covârșitor în vindecarea uluitoare a sufletului lui prin balsamul Evangheliei lui Isus Hristos, astfel că se poate spune, pe bună dreptate, că întreaga lui viață este o poveste unică a harului măreț.
 
Această carte constituie autobiografia lui John Newton, alcătuită din 14 scrisori trimise mai târziu către Thomas Haweis, bunul său prieten. În mâinile tale se află o carte transformatoare, care demonstrează puterea lui Dumnezeu și lucrarea harului Său măreț într-unul dintre monumentele îndurării divine.

Cuprins

PREFAȚĂ
Capitolul 1. MONUMENTE ALE HARULUI
Capitolul 2. O COPILĂRIE AGITATĂ
Capitolul 3. DE LA CADET LA DEZERTOR
Capitolul 4. ÎNDRĂGOSTIT ȘI RĂTĂCITOR
Capitolul 5. ZDROBIT, DAR NU SMERIT
Capitolul 6. PĂZIT PRIN MÂNA PROVIDENȚEI
Capitolul 7. IONA LA BORD
Capitolul 8. SCĂPAT ÎN ULTIMA CLIPĂ
Capitolul 9. ÎNVIAT DIN MORȚI
Capitolul 10. ALTĂ CĂLĂTORIE, ALTE PERICOLE
Capitolul 11. UN MARE VIS ÎMPLINIT
Capitolul 12. ZDROBIREA IDOLATRIEI
Capitolul 13. ULTIMA CĂLĂTORIE ȘI NOI ÎNCERCĂRI
Capitolul 14. PE UN ALT DRUM     
Despre MAGNA GRATIA 

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

182

Data publicării

2020

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus