Descriere

Îmi place să citesc. Urăsc lectura. Nu am timp să citesc. Eu citesc doar cărți creștine. Eu nu sunt bun la lectură. E prea mult de citit…

După toate probabilitățile, ai gândit sau ai spus vreunul dintre lucrurile de mai sus, pentru că lectura este importantă și, în multe feluri, este inevitabilă.

Învață cum să citești mai bine, ce să citești, când să citești și de ce să citești, folosind acest ghid foarte util scris de Tony Reinke, un cititor desăvârșit. În această carte îți sunt oferite o teologie a lecturii și sugestii practice pentru a citi mult, bine și cu folos.

Indiferent dacă lectura este pentru tine o dependență sau o fobie, această carte este scrisă pentru tine. Fiind un ghid practic zidit pe temelia Evangheliei, Lit! ne zidește abilitățile de care avem nevoie ca să avem o dietă echilibrată a lecturii Scripturii, cărților teologice și a cărților devoționale, fără a trece cu vederea cărțile importante de natură practică, marile opere literare și cărțile pe care să le citim din plăcere.

Expertul în literatură Leland Ryken spune despre această carte că este „un triumf al erudiției”, dar, în mare măsură, aceasta este o carte fără pretenții mari, o carte despre cum să citești, scrisă de un cititor obișnuit, care vrea să împărtășească din convingerile importante și din abilitățile pe care le poți folosi pentru restul vieții tale de lectură.

Cuprins

CUVÂNT ÎNAINTE
INTRODUCERE

PARTEA ÎNTÂI. O TEOLOGIE A CĂRȚILOR ȘI LECTURII
Capitolul 1. Hârtie și granit
Capitolul 2. Cu ochii larg deschiși către Fiul
Capitolul 3. Lectura presupune credință
Capitolul 4. Citește de dincolo de Canion
Capitolul 5. Glasul Dătătorului
Capitolul 6. Dumnezeul care ucide balauri

PARTEA A DOUA. SFATURI PRACTICE PENTRU  LECTURA CĂRȚILOR
Capitolul 7. Citind cu hotărâre
Capitolul 8. Cum să citești o carte
Capitolul 9. Literatura este viață
Capitolul 10. Prea ocupat ca să citesc
Capitolul 11. Distras
Capitolul 12. Marginalia
Capitolul 13. Citind împreună
Capitolul 14. Crește cititori
Capitolul 15. Fericiți până la adânci bătrâneți
MULȚUMIRI

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

318

Data publicării

2021

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus