Tematică: Discernământul

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

7 rezultate
carte

LIT! Principii creștine pentru lectura cărților

Învață cum să citești mai bine, ce să citești, când să citești și de ce să citești, folosind acest ghid foarte util scris de Tony Reinke, un cititor desăvârșit. În această carte îți sunt oferite o teologie a lecturii și sugestii practice pentru a citi mult, bine și cu folos.

11 min
carte

Pe ce cale mergem?

Este mișcarea evanghelică de astăzi amăgită și contribuie la amăgire, mulţi dintre membrii ei mergând în fapt pe calea cea lată care duce la pierzare?

2 min
carte

Cum pot să știu care este voia lui Dumnezeu?

Cum ar trebui să decid ce anume să fac? Creștinii ar trebui să își dorească să trăiască astfel încât să fie plăcuți lui Dumnezeu, indiferent de circumstanțele prin care trec.

1 min
carte

Istoria problematică a dispensaționalismului

Istoria dispensaţionalismului (cunoscut adesea prin învăţăturile privind răpirea secretă a Bisericii și împărăţia milenară a Israelului naţional) nu face excepţie de la această regulă, ba chiar poate fi obiectul unui manual asupra felului cum circumstanțele și neatenția credincioșilor și a liderilor evanghelici au făcut loc unor erori grave.

3 min
articol

„Eu nu citesc decât Biblia, restul sunt părerile oamenilor”

Adeseori m-am întâlnit cu oameni – cu pretenție de credincios sau nu – care, în fața unor diferențe doctrinare sau de practică de credință, au argumentat rapid și cu o convingere demnă de o cauză mai bună că… „bine, dar gândirea mea nu poate fi greșită, pentru că eu nu citesc decât Biblia, iar restul […]

7 min
carte

Călăuzirea divină

Cum aş putea să cunosc voia lui Dumnezeu? Cum pot să discern voia Lui când am de luat o decizie sau când trebuie să fac o alegere?

1 min
Sus