Tematică: Teologia reformată

Doctrinele harului în Evanghelia după Ioan

R. Bruce Steward 71 pagini

Descriere

Doctrinele Harului prezintă o vedere generală asupra întregii Scripturi, dar cu aplicaţie directă în Evanghelia după Ioan, cu privire la cele 5 doctrine clasice ale mântuirii, furnizând în același timp și explicaţiile necesare pentru aceste doctrine. Aceste învăţături urmează aceeași înţelegere asupra învăţăturilor fundamentale ale credinţei creștine pe care adevărata Biserică a lui Hristos le-a împărtășit de-a lungul istoriei, și în apărarea cărora au fost credincioși precum Augustin, John Calvin, George Whitefield, Charles Spurgeon și mulţi alţi credincioși evanghelici. Ele au fost formulate ca atare în cadrul Sinodului de la Dort din 1619, ca un răspuns oficial la propunerile celor care îl urmau pe Jacobus Arminius.

Înţelegerea acestor doctrine și a felului cum ele lucrează împreună va contribui la eliminarea unelor conflicte dintre credincioși la nivel individual și îl va stimula pe credinciosul adevărat să cultive o închinare deosebită înaintea Dumnezeului Suveran (plecându-se înaintea autorităţii Lui), să se smerească mai mult înaintea Lui (înălţându-L pe El și lepădându-se de sine), și să se dedice tot mai mult lui Dumnezeu în închinare, mărturisire și lucrare.

Cartea lui R. Bruce Steward este un instrument excelent pentru studiul biblic individual sau de grup.

Această carte este disponibilă și însoțită de un Ghid de Studiu Biblic.

Cuprins

Capitolul 1. Introducere
Capitolul 2. „Depravarea totală”
Capitolul 3. „Alegerea necondiționată”
Capitolul 4. „Ispășirea limitată”
Capitolul 5. „Harul irezistibil”
Capitolul 6. „Perseverența sfinților”
Capitolul 7. Observații de final
Note explicative

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

71

Data publicării

2014, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus