Tematică: Teologia reformată

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

Reviste

32 rezultate
carte

A fost Reforma necesară?

Mai contează Reforma în zilele noastre? Dr. R.C. Sproul ne ghidează în studiul celor cinci sola ale Reformei, dându-ne învățături biblice...

1 min
carte

O expunere a credinței reformate

Scrisă cumva în peisajul ediției finale a Institutelor Religiei Creștine a lui Jean Calvin (1559), ca și în opoziție față decontrareforma romano-catolică marcată prin Conciliul de la Trent (1545-1563), lucrarea lui Bullinger a rezumat teologia reformată într-o manieră cuprinzătoare.

3 min
carte

Mărturisirea belgiană de credință

Una dintre cele mai veci mărturisiri de credință reformată este Mărturisirea Belgiană, numele ei fiind preluat din titlul ce i-a fost dat în limba latină în secolul al XVII-lea, Confessio Belgica.

1 min
carte

Catehismul Heidelberg

Catehismul Heidelberg este intitulat după numele orașului german în care a fost publicat în prima ediție, el mai fiind cunoscut și după numele provinciei Palatinului...

1 min
carte

Reformarea bisericii locale

Ernest Reisinger analizează în aceasta carte următoarele aspecte ale reformării bisericilor locale:1. Nevoia și necesitatea reformării bisericilor; 2. Modalităţile pe care Dumnezeu le folosește pentru reformarea unei biserici, anume felul de oameni de care El se folosește; 3. Cum începe adevărata reformare; 4. Preţul reformării. 

1 min
carte

Doctrinele harului în Evanghelia după Ioan

Doctrinele Harului prezintă o vedere generală asupra întregii Scripturi, dar cu aplicaţie directă în Evanghelia după Ioan, cu privire la cele 5 doctrine clasice ale mântuirii, furnizând în același timp și explicaţiile necesare pentru aceste doctrine.

2 min
carte

Convertit. De la Adam la Hristos

Convertit. De la Adam la Hristos se referă la ceea ce Dumnezeu face prin convertirea oamenilor, luându-ne din Adam și punându-ne în Hristos.

7 min
carte

Implicațiile practice ale calvinismului

Ești unul dintre cei ce iubesc doctrinele harului, cunoscute și sub numele de calvinism? Foarte bine. Doar că, așa cum subliniază pastorul Albert Martin, asta poate să nu spună absolut nimic despre autenticitatea credinței tale, atâta vreme cât învățăturile calvinismului nu și-au pus amprenta în viața ta practică, în felul în care îți trăiești credința pretinsă.

2 min
carte

Cele cinci puncte ale amilenismului

Amilenismul nu este greu de înțeles. Nu ai nevoie de o hartă care să te ghideze printr-o mulțime complicată de pasaje. Pentru a înțelege...

6 min
Număr revistă

Nr. 5. Reforma și biserica ta

Reforma și gloria lui Dumnezeu. Duminica de dinainte de Cele 95 de teze ale lui Luther. Ar trebui ca păstorilor de azi să le pese de Reformă?

1 min
carte

Catehismul Baptist Extins

Rezultatul unui astfel de studiu a condus la o versiune particular baptistă a Catehismului Mare de la Westminster, pe care am denumit-o Catehismul Baptist Extins.

2 min
carte

Descoperă Evanghelia glorioasă

Moartea și învierea lui Isus Hristos se află în centrul istoriei omenirii, fiind cel mai mare eveniment al ei și subiectul contemplării îngerilor.

7 min
carte

Cunoaște-L pe Dumnezeul cel viu

Doar Adevărurile Scripturii, atunci când sunt înțelese cu mintea și comunicate prin doctrină, pot furniza acea temelie sigură...

6 min
carte

Pot avea încredere în Biblie?

A spus oare Dumnezeu...? Ce este Biblia? Putem avea cu adevărat încredere în ea? Mulți oameni din zilele noastre insinuează că Biblia ar fi plină de greșeli și contradicții.

1 min
carte

Este omul bun în esența lui?

De ce mint, înșeală și fură oamenii? Sondajele de opinie arată constant că majoritatea oamenilor cred că ei sunt, în esența lor, buni.

1 min
carte

95 – Protestele lui Luther și ale noastre

Cele 95 de Proteste ale lui Martin Luther au constituit, la vremea lor, scânteia care a aprins flacăra mișcării care a condus ulterior la ceea ce în istorie a rămas sub numele de Reformă.

1 min
Sus