Descriere

„Nu vor pieri niciodată” este o pledoarie logică, simplă, în favoarea doctrinei biblice a perseverenţei sfinţilor, adeseori denumită și doctrina siguranţei mântuirii. Cartea de faţă este scrisă în limbajul consacrat al predicatorului John Charles Ryle, un limbaj pe înţelesul tuturor, un limbaj care apelează la raţiune, bun simţ și onestitate în mânuirea textului sacru, Biblia.

Pentru cunoscători, Ryle nu este un autor oarecare. El nu își susţine poziţia prin intermediul unor argumente laborioase, înţesate de expresii care să încurce mintea. El apelează la minte și la inimă în același timp.

În această carte, Ryle începe prin a defini în mod corect ce înseamnă și la ce se referă doctrina perseverenţei sfinţilor, curăţind mintea cititorului de tot felul de stereotipuri și prejudecăţi care îl fac orb să îi vadă biblicitatea și frumuseţea.

Perseverența este privilegiul particular al creștinilor reali, adevărați, spirituali. Ea aparține turmei lui Hristos, oilor Lui, care aud vocea Lui și merg după El. Se aplică acelora care sunt spălați, justificați și sfințiți în Numele Domnului Isus și prin Duhul lui Dumnezeu. Ea este aplicabilă acelora care se pocăiesc și cred în Hristos și care, drept recunoștință, trăiesc vieți sfinte. Ea ține de aceia care au inima zdrobită și care umblă după lucrurile Duhului, aducând drept roadă, roada Duhului Sfânt. Aparține acelora care sunt mlădițe roditoare ale Viței, fecioare înțelepte, lumini ale acestei lumi, sarea pământului, moștenitorii Împărăției, urmașii Mielului… Perseverenţa pe care eu o susţin nu e perseverenţa păcătoşilor, ci perseverenţa sfinţilor. Nu e o perseverenţă în căile păgâne şi lumeşti, carnale, ci o perseverenţă pe calea credinţei şi a harului.

Apoi Ryle lasă Scriptura să vorbească singură, oferind o listă lungă de versete ale ei care susţin doctrina perseverenţei sfinţilor, fără a adăuga vreun comentariu sau vreo notă explicativă. După aceasta, el identifică 5 motive principale pentru care mulţi oameni nu cred în perseverenţa sfinţilor, demontându-le pe fiecare în parte cu explicaţii simple, pe înţelesul tuturor.

În final, autorul subliniază importanţa acestei învăţături și nu uită să adauge chemarea la mântuire pentru toţi cei care nu o au încă, și să își avertizeze cititorii împotriva abuzului la adresa învăţăturii Scripturii.

Cuprins

​Introducere
Capitolul 1. Ce este perseverența sfinților
Capitolul 2. Fundamentul biblic al doctrinei perseverenței sfinților
Capitolul 3. Motivele pentru care mulți resping doctrina perseverenței sfinților
Capitolul 4. Importanța doctrinei perseverenței sfinților
Capitolul 5. Aplicații practice

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

78

Data publicării

2016, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus