Descriere

Cartea lui J.C. Ryle, o scriere deja clasică în lumea creștină, este una dintre puținele cărți pe care orice creștin ar trebui să o citească, dincolo de Biblie. Scrisă ca urmare a unei controverse apărută în Anglia legat de sfințirea „completă” (sau perfecțiunea absolută), SFINȚENIA trece cu mult dincolo de această discuție și clarifică faptul că sfințirea deplină va fi atinsă doar în Rai. Ryle dezvoltă apoi o teologie completă și practică a sfințeniei, una care trece testul Scripturii, testul timpului și testul atacurilor teologilor liberali și ale promotorilor creștinismului superficial din zilele noastre.

Autorul arată că sfințenia poate fi obținută doar de către cei care adaugă credinței străduința personală, și care iau aminte la multele îndemnuri practice la sfințenie practică zilnică, îndemnuri care apar atât de des în Scriptură. El explică sensul perfecțiunii scripturale, arată cum trebuie înțeles controversatul capitol 7 din Epistola către Romani, doctrina locuirii credinciosului de către Hristos, relația dintre convertire și consacrare, și necesitatea ca cei ce vor să fie sfinți să vegheze, să se roage și să lupte”. Asemenea autorilor puritani din care s-a inspirat adesea, Ryle nu oferă o cale ușoară către culmile experienței creștine. Dorința lui este ca sfințenia practică personală să crească mult în mijlocul poporului lui Dumnezeu.

Această carte deosebită nu are nevoie de alte recomandări. Toți cei ce o vor citi își vor reaminti sfaturile ei prețioase și o vor recomanda și altora. Stilul adresare simplu, concis și biblic al autorului face clare cititorului concepte precum sfințirea, sfințenia, siguranța mântuirii, creșterea în har, sau dragostea pentru Hristos, și face acest lucru în conformitate cu Biblia, având în același timp un ochi îndreptat permanent către aplicațiile ei practice.

Cuprins

Introducere
Capitolul 1. Păcatul
Capitolul 2. Sfințirea
Capitolul 3. Sfințenia
Capitolul 4. Lupta credinței
Capitolul 5. Costul
Capitolul 6. Creșterea în har
Capitolul 7. Siguranța mântuirii
Capitolul 8. Moise, un exemplu
Capitolul 9. Lot, un semn de avertizare
Capitolul 10. O femeie de ținut minte
Capitolul 11. Cel mai mare trofeu al lui Hristos
Capitolul 12. Stăpânul valurilor
Capitolul 13. Biserica zidită de Hristos
Capitolul 14. Bisericile vizibile avertizate
Capitolul 15. Mă iubești tu?
Capitolul 16. Fără Hristos
Capitolul 17. Setea potolită
Capitolul 18. Bogățiile de nepătruns
Capitolul 19. Nevoile vremurilor
Capitolul 20. Hristos este totul
Despre MAGNA GRATIA
Note bibliografice și explicative

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

594

Data publicării

2018

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus