Tematică: Doctrina mântuirii (soteriologie)

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

Devoționale

34 rezultate
carte

Canoanele de la Dort

Canoanele de la Dort surprind esența soteriologiei reformate și au rămas o mărturisire de credință esențială de-a lungul secolelor.

1 min
carte

Evanghelia harului

O antologie a doctrinei mântuirii

Cuvântul lui Dumnezeu a fost inspirat în mod infailibil de Dumnezeu, fiind transmis prin intermediul autorilor omenești de-a lungul...

6 min
carte

Unit cu Hristos

O lectură fascinantă pentru oricine dorește să crească în înțelegerea vieții creștine și a frumuseții și bogăției unirii noastre cu Hristos.

1 min
carte

Calea credinței

Calea Credinței este o introducere în creștinism, destinată ajutării cititorului neobișnuit cu Scriptura să înțeleagă credința creștină.

1 min
carte

Îi iubește Dumnezeu pe toți oamenii?

Un popular cântec pentru copii începe cu versul "știu că Isus mă iubește”. Unii sunt gata să creadă că sunt iubiți de Dumnezeu, dar alții se zbat să creadă asta în cazul lor. În această carte, Matt McCullough tratează acest subiect răspunzând la întrebarea, Îi iubește Dumnezeu pe toți oamenii?

3 min
carte

Convertit. De la Adam la Hristos

Convertit. De la Adam la Hristos se referă la ceea ce Dumnezeu face prin convertirea oamenilor, luându-ne din Adam și punându-ne în Hristos.

7 min
Devoțional

5 Noiembrie / Stai nepăsător față de mântuirea ta?

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit. © 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate. „Cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători față de o mântuire așa de mare?” (Evrei 2:3). Există un sens al măreției în mintea ta în legătură cu mântuirea ta? Sau stai nepăsător față de ea? […]

3 min
carte

Doctrina pocăinței

Dar ce este pocăința? Cum poate fi caracterizată și, mai important, cum poate fi obținută?

2 min
carte

Vino la Isus

Știi foarte bine că ai păcătuit de mii de ori. Știi că ai căutat propriile plăceri, iar în cele mai bune fapte ale tale n-ai fost motivat de dorinţa de a fi plăcut lui Dumnezeu...

2 min
carte

Ce este Evanghelia?

Crezi vestea bună? Dacă da, știi în ce constă ea? Mulți oameni cred că, deoarece Dumnezeu este bun, El ne va accepta atât timp cât trăim vieți bune.

1 min
carte

Ce este predestinarea?

De ce îi mântuiește Dumnezeu pe unii, dar nu și pe alții? Biblia ne învață clar că noi nu contribuim cu nimic la mântuirea noastră. Ea este „darul lui Dumnezeu” (Efes. 2:8) și numai El mântuiește.

1 min
articol

Slujirile lui Hristos

„Da, El va zidi Templul Domnului, va purta podoabă împărătească, va ședea și va stăpâni pe scaunul Lui de domnie, va fi preot pe scaunul Lui de domnie” (Zah. 6:13). Voi vorbi acum despre slujirile pe care le împlinește Hristos ca Răscumpărător al nostru, având în vedere pasajul biblic de mai sus. În versetul 11 […]

25 min
Devoțional

29 Ianuarie – Făcut să te întorci

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate. Fă-ne să ne întoarcem, o, Doamne, ca să ne putem întoarce! (Plâng. 5:21, traducerea mea). Nu există nicio speranță pentru poporul lui Dumnezeu dacă Dumnezeu nu îl face să se întoarcă de la abaterile și alergările lui în păcat […]

2 min
carte

Totul prin har

În Totul prin Har, Charles Spurgeon prezintă calea mântuirii într-un limbaj clar, simplu și concis, astfel încât oricine să îl poată înțelege.

2 min
carte

Descoperă Evanghelia glorioasă

Moartea și învierea lui Isus Hristos se află în centrul istoriei omenirii, fiind cel mai mare eveniment al ei și subiectul contemplării îngerilor.

7 min
carte

Conștientizează tragedia omului

Fără o înțelegere corectă asupra naturii și păcătoșeniei omului, este imposibil să înțelegem Evanghelia lui Isus Hristos sau...

6 min
carte

Ce este Evanghelia?

Ce este Evanghelia? Poate părea o întrebare simplă, și totuși cunoaștem că ea a dat naștere unor replici încinse, chiar și în interiorul bisericilor.

6 min
carte

Numai prin harul lui Dumnezeu

Un scurt comentariu asupra Canoanelor de la Dort

Autorul îl conduce clar și angajant pe citator nu doar către a înțelege contextual și doctrina Canoanelor de la Dort, ci și să vadă explicarea credincioasă a acestora, prin care îi arată adevărul biblic ce ne aduce o mare mângâiere și încredere în promisiunile lui Dumnezeu.

3 min
carte

Cum pot fi nevinovat înaintea lui Dumnezeu?

Poate Dumnezeu să ierte un păcătos ca mine? Dumnezeu este sfânt, iar noi suntem păcătoși. Dumnezeu nu poate privi nepăsător asupra păcatului.

1 min
carte

Cum pot să scap de vinovăție?

Este întreaga lume vinovață înaintea lui Dumnezeu? Dacă spui că “nimeni nu este perfect”, este foarte posibil ca toți oamenii să fie de acord cu tine.

1 min
carte

Calea mântuirii

Ce este Evanghelia? Care este mesajul ei? Cum poate fi omul mântuit? Pe ce cale? Și odată ce suntem informați cu privire la mesajul Evangheliei, cum ni-l putem însuși așa încât să beneficiem de el?

2 min
Sus