Tematică: Creșterea spirituală

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

Serii

Reviste

16 rezultate
carte

Creșterea spirituală

Autorul ne arată ce este și ce nu este creșterea spirituală, și explică etapele creșterii de la prunci în credință, la tineri și apoi la oameni maturi.

3 min
carte

Ce ar trebui să fac acum, că sunt creștin?

Când devii creștin, îți recunoști nevoia de a fi iertat de păcate și de a fi eliberat de stăpânirea păcatului asupra vieții tale. Drept rezultat, viața ta este schimbată pentru totdeauna - acum ești un ucenic al lui Isus.

3 min
articol

Unde începe viața spirituală?

„Sufletul meu Te dorește noaptea, și duhul meu Te caută [devreme] înlăuntrul meu” (Isaia 26:9). În copiii lui Dumnezeu există un principiu al părtășiei cu El. Aici este locul unde începe viața lor spirituală. „Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu” (Luca 15:18) a fost felul în care fiul risipitor a fost restaurat […]

12 min
Număr revistă

Nr. 18. Gândirea spirituală

Ce este gândirea spirituală? Cum trebuie să gândească un creștin? Cum se deosebește gândirea spirituală de cea firească?...

2 min
carte

Practicarea credinței creștine

Practicarea Credinței Creștine este, asemenea tuturor cărților lui J.C. Ryle, o carte pătrunzătoare, clară și concisă. Ea a fost gândită să însoțească celelalte cărți ale sale, precum Sfințenia, prezentând, de data aceasta, sfaturi practice despre viața creștinului.

1 min
carte

Marele câștig al evlaviei

Ce este evlavia? De ce este ea denumită de Scriptură ca fiind un mare câștig? Ce presupune această evlavie în mod practic?

2 min
carte

Păcatele sfinților

Păcatele sfinţilor nu este în primul rând un tratat teologic despre natura păcatului, deși Owen explică amplu și convingător natura lui.

3 min
carte

Proaspăt convertit

Alcătuită dintr-o serie de scrisori scurte adresate celor proaspăt credincioși, cartea de față este o adevărată comoară și un instrument foarte util acestora...

1 min
carte

Harul fricii de Dumnezeu

Dacă este să fim onești, ar trebui să recunoaștem că, în zilele noastre, subiectului fricii de Dumnezeu i se acordă foarte puțină atenție, dacă și aceea.

1 min
carte

Omorârea păcatului

Ucide tu păcatul, altfel te va omorî el. Omorârea păcatului nu ii este posibilă decât celui cu adevărat credincios. Toate armele necesare...

2 min
carte

Sfințenia

Ryle dezvoltă o teologie completă și practică a sfințeniei, una care trece testul Scripturii, testul timpului și testul atacurilor teologilor liberali și ale promotorilor creștinismului superficial din zilele noastre.

2 min
carte

Cum pot fi sigur că sunt mântuit?

Mulți oameni din bisericile de astăzi se luptă din greu cu îndoieli legate de mântuirea lor. Totuși, nu este doar posibil ca un creștin...

1 min
carte

Ucenicizarea

Cum să-i ajutăm pe ceilalți să Îl urmeze pe Isus

Urmărind modelul din Scriptură, această carte explică felul în care relațiile de ucenicizare ar trebui să funcționeze în contextul bisericii locale, învățându-ne cum să dezvoltăm o cultură a ucenicizării ca pe o parte normală a vieților noastre.

6 min
Sus