Descriere

Câştigarea sufletelor pentru veșnicie, spre gloria lui Hristos, nu este o lucrare pentru naivi și nici una pentru neștiutori. Charles Spurgeon, unul din marii evangheliști ai secolului al XIX-lea, și cu totul deosebit de majoritarea celor care azi pretind această calitate și cu farsorii din vremea lui, subliniază că „arta” câștigării sufletelor presupune, înainte de toate, să fii tu însuţi un om mântuit.

Mai departe, Spurgeon explică faptul că a fi câștigător de suflete echivalează cu a fi un om cu adevărat înţelept, în sens spiritual și nu doar. El arată cum trebuie înţeles, din punct de vedere practic, termenul „a câştiga” suflete și de ce înţelepciunea dumnezeiască este vitală pentru succesul în această lucrare. „Înțelept este acela care își selectează drept materii prime sufletele nemuritoare, a căror existență o va depăși pe cea a stelelor. În Rai, câștigătorul de suflete binecuvântat de Dumnezeu va avea amintirile lucrării lui păstrate pe vecie în galeriile cerului.”

Apoi Spurgeon explorează modalităţile practice prin care fiecare credincios autentic poate să fie un „câștigător” de suflete.

Pentru farsorii din vremea lui (și, din păcate, și a noastră), Spurgeon are cuvinte nu foarte plăcute: „Doar a te gândi că în secolul al XIX-lea ar putea exista oameni care să predice mântuirea prin sacramente îți stârnește zâmbetul! Domnilor, cu siguranță că este prea târziu ca să mai puteți veni înaintea noastră cu un astfel de nonsens! Aceste lucruri ar fi putut să se aplice celor care sunt analfabeți, care nu pot să citească, sau celor din vremurile când cărțile erau lucruri rare, dar începând din ziua când acel strălucit Luther a fost ajutat de Dumnezeu să propovăduiască precum un tunet adevărul eliberator că, „prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă” (Efes. 2:8), a existat suficientă lumină pentru ca aceste cucuvele papistașe să se răzgândească.

Cuprins

PREFAȚĂ
Capitolul 1. CE ÎNSEAMNĂ SĂ CÂȘTIGI UN SUFLET
Capitolul 2. CÂȘTIGĂTORUL DE SUFLETE ÎN RELAȚIA LUI CU DUMNEZEU
Capitolul 3. CÂȘTIGĂTORUL DE SUFLETE ÎN RELAȚIA LUI CU OAMENII
Capitolul 4. PREDICI CARE POT CÂȘTIGA SUFLETE
Capitolul 5. PIEDICI ÎN CALEA CÂȘTIGĂRII SUFLETELOR
Capitolul 6. CUM SĂ ÎI ATRAGI PE ALȚII SĂ CÂȘTIGE SUFLETE
Capitolul 7. CUM SĂ ÎNVIEZI MORȚII
Capitolul 8. CUM SĂ CÂȘTIGI SUFLETE PENTRU HRISTOS
Capitolul 9. PREȚUL DE PLĂTIT
Capitolul 10. RĂSPLATA CELUI CE CÂȘTIGĂ SUFLETE
Capitolul 11. VIAȚA ȘI LUCRAREA CÂȘTIGĂTORULUI DE SUFLETE
Capitolul 12. CÂȘTIGAREA SUFLETELOR EXPLICATĂ
Capitolul 13. LUCRAREA NOASTRĂ PRIORITARĂ
Capitolul 14. SFATURI PENTRU CÂȘTIGĂTORII DE SUFLETE
Capitolul 15. ÎNCURAJĂRI PENTRU CÂȘTIGĂTORII DE SUFLETE
Despre autor
Note bibliografice și explicative

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

375

Data publicării

2016, 2024

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus