Descriere

Rugăciunea lui Iaebeţ a devenit notorie de-a lungul timpului pentru predici, articole și cărţi care promovează, plecând de la ea, o sumedenie de învăţături false, precum evanghelia prosperităţii sau o vedere de tip “chelner” asupra lui Dumnezeu.

Charles Spurgeon nu este așa. Cu un limbaj rafinat, dar atât de simplu, marele predicator pune în comparaţie, plecând de la rugăciunea lui Iaebeţ, binecuvântările oamenilor, binecuvântările temporare și cele imaginare, pe de-o parte, și binecuvântările spirituale, pe de altă parte. Nu fără note ironice rafinate, Spurgeon arată cum poate fi folosită rugăciunea lui Iaebeţ pentru cultivarea umblării după neprihănire și după părtăşia adevărată cu Cel Preaînalt, în loc să căutăm lucruri care nu satisfac setea sufletului.

„Există multe feluri de binecuvântări. Unele sunt binecuvântări doar cu numele: ele ne gâdilă dorinţele pentru moment, dar ne dezamăgesc aşteptările permanent. Ele ne încântă ochiulm dar sunt amare la gust. Altele sunt doar nişte binecuvântări temporare: ele pier odată cu folosirea lor. Chiar dacă, pentru o vreme, ele stimulează simţurile, nu pot satisface totuşi tânjirile profunde ale sufletului. Dar, O, dacă Tu mă vei binecuvânta cu adevărat!”

Amăgirea fariseului că era binecuvântat de Dumnezeu este notorie în ceea ce privește binecuvântările imaginare. Iată un crâmpei din felul cum îl portretizează Spurgeon: „El avea impresia că făcuse totul la superlativ. Părea să dețină binecuvântarea unei conștiințe liniștite și împăcate, a unui om bun. Era un model în sinagoga lui. Păcat că nimeni altcineva nu trăia așa cum trăia el. Dacă așa ar fi trăit toți oamenii din vremea respectivă, nici n-ar mai fi avut nevoie de poliție. Pilat și-ar fi concediat gărzile și Irod soldații. El era, pur și simplu, una din cele mai deosebite persoane care a trăit vreodată pe fața pământului. Orașul respectiv trebuie să fi fost binecuvântat să aibă un astfel de cetățean!”

Cuprins

Despre autor
1. Introducere
2. Binecuvântările lui Dumnezeu și binecuvântările oamenilor
3. Binecuvântările lui Dumnezeu și binecuvântările temporare
4. Binecuvântările lui Dumnezeu și binecuvântările imaginare
5. Adevăratele binecuvântări spirituale ale lui Dumnezeu
​6. Aplicație practică

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

54

Data publicării

2017

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 14-16).​

Sus