Cum să te rogi după voia lui Dumnezeu
118 pagini
Într-o vreme când un lucru atât de special precum rugăciunea, este transformat într-o batjocură la adresa creștinismului și a lui Dumnezeu, a cunoaște ce este, în esență, rugăciunea și cum ar trebui să ne rugăm lui Dumnezeu după voia Lui sunt lucruri absolut vitale pentru o viață de credință autentică, scripturală.
Scrisă în perioada când se afla în închisoarea Bedford, cartea „Cum să te rogi după voia lui Dumnezeu” este, într-un fel, strigătul de protest al lui Bunyan împotriva formalismului și a lipsei de autenticitate în rugăciune. Întemnițat tocmai pentru opoziția lui deschisă față de formele religioase și cărțile de rugăciuni impuse credincioșilor, Bunyan ne învață, cu acuratețe scripturală, ce este rugăciunea și cum trebuie să ne rugăm înaintea lui Dumnezeu într-un mod biblic.
Concentrat pe îndemnurile și trăirile inimii, Bunyan scria: „Rugăciunea care este caracterizată doar prin niște cuvinte, chiar dacă ar fi numeroase, este o rugăciune săracă. Un om care se roagă cu adevărat nu va fi niciodată capabil, după ce și-a rostit rugăciunea, să exprime cu gura sau în scris dorințele de nedescris, simțămintele, dragostea și tânjirea care au fost îndreptate către Dumnezeu în acea rugăciune.”
Prefață
Capitolul 1. Despre rugăciunea în duh
Capitolul 2. Ce înseamnă să te rogi în Duhul
Capitolul 3. Ce înseamnă să te rogi cu duhul și cu mintea
Capitolul 4. Întrebări și obiecții
Capitolul 5. Aplicații
Capitolul 6. Încheiere
Note bibliografice și explicative
Informații despre carte
Preț
GRATUIT
Format
electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS
Nr. pagini
118
Data publicării
2016, 2024
Descarcă
Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 14-16).
Vă rugăm să respectați condițiile de copyright, care sunt prezentate la această pagină.