Descriere

Ce are cartea Deuteronom în comun cu Hristosul Noului Testament? Cum ar trebui să citim și să înțelegem cartea Deuteronom luând în considerare perspectiva mai largă a planului de răscumpărare al lui Dumnezeu pentru omenire?

În Noul Testament suntem învățați că tot ceea ce a fost creat în acest univers a luat ființă prin Hristos și pentru El. Totuși, dincolo de aceasta, mai există lucruri pe care le putem învăța despre Hristos din cartea Deuteronom? Deși o mare parte a cărții Deuteronomy pare mai degrabă o repetiție a unor pasaje din Exod, Levitic și Numeri, ea este unul dintre cele mai speciale locuri din Vechiul Testament care ne revelează credincioșia lui Dumnezeu în desfășurarea planului Său răscumpărător care avea să culmineze în Persoana și lucrarea lui Isus Hristos. Vei fi surprins să vezi cât de mult vorbește această carte despre Hristos și despre Evanghelie.

Autorul ne conduce prin cartea Deuteronom, învățându-ne cum să descoperim împreună Evanghelia după Deuteronom, felul în care Cuvântul lui Dumnezeu ne revelează, într-o manieră profetică și simbolică, Persoana și lucrarea lui Hristos și diverse detalii ale planului de răscumpărare pe care Dumnezeu l-a întocmit dinainte de creația universului.

Această carte face parte dintr-o serie de 5 volume de comentarii devoționale asupra cărților ce formează Pentateuhul.

Cuprins

PREFAȚĂ
Capitolul 1. PROROCUL
Capitolul 2. BLESTEMUL
Capitolul 3. ISUS FOARTE APROAPE
Capitolul 4. RUBEN
Capitolul 5. IUDA
Capitolul 6. LEVI
Capitolul 7. BENIAMIN
Capitolul 8. IOSIF
Capitolul 9. SEMINȚIILE UNITE
Capitolul 10. LEII
Capitolul 11. ULTIMELE SEMINȚII
Capitolul 12. DUMNEZEUL LUI ISRAEL
Capitolul 13. ISRAELUL LUI DUMNEZEU
Capitolul 14. PISGA
Despre MAGNA GRATIA 

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

188

Data publicării

2021

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus