Descriere

„Cele 67 articole” au fost elaborate de reformatorul elvețian Ulrich Zwingli (1484-1531) și prezentate într-o dezbatere publică organizată în ianuarie 1523 la Zurich, Elveția. Acestea sunt formulate foarte asemănător Celor 95 de Teze ale lui Martin Luther (1517), dar în timp ce Luther s-a concentrat în principal pe practica vânzării indulgențelor de către Biserica Romano-Catolică, Zwingli a criticat și atacat o varietate mult mai largă de abuzuri ale bisericii.

După dezbatere, la care a participat o audiență largă, formată din circa 600 de persoane, consiliul orășenesc s-a declarat oficial de partea lui Zwingli, lucru care a condus la începutul Reformei în Elveția, Zwingli fiiind liderul clar al mișcării.

Ceea ce este mai puțin cunoscut în ce privește lucrarea timpurie a lui Zwingli este că el a fost călăuzit de Dumnezeu să scrie Cele 67 Articole înainte să-l fi cunoscut pe Martin Luther sau să fii fost influențat de teologia reformatorului german.

Editura MAGNA GRATIA are bucuria să publice Cele 67 Articole ale lui Ulrich Zwingli pentru prima dată în limba română, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la publicarea lor, pe 14 iulie 1523.

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

30

Data publicării

2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus