Tematică: Crezuri, Mărturisiri de Credință și Catehisme

Filtrează rezultatele

Tipuri de resurse

Autori

Tematici

Categorii

13 rezultate
carte

Canoanele de la Dort

Canoanele de la Dort surprind esența soteriologiei reformate și au rămas o mărturisire de credință esențială de-a lungul secolelor.

1 min
carte

Mărturisirea belgiană de credință

Una dintre cele mai veci mărturisiri de credință reformată este Mărturisirea Belgiană, numele ei fiind preluat din titlul ce i-a fost dat în limba latină în secolul al XVII-lea, Confessio Belgica.

1 min
carte

Catehismul de la Geneva

Catehismul lui Calvin este conceput sub forma unui dialog între un slujitor al Evangheliei și un tânăr sau copil.

1 min
carte

Catehismul Heidelberg

Catehismul Heidelberg este intitulat după numele orașului german în care a fost publicat în prima ediție, el mai fiind cunoscut și după numele provinciei Palatinului...

1 min
carte

67. Articolele lui Zwingli

Editura MAGNA GRATIA are bucuria să publice Cele 67 Articole ale lui Ulrich Zwingli pentru prima dată în limba română, cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la publicarea lor, pe 14 iulie 1523.

1 min
carte

Romani

Un comentariu catehetic

Scris sub forma unui studiu catehetic - cu întrebări și răspunsuri - acest comentariu la Epistola către Romani constituie un excelent...

2 min
carte

Catehismul Baptist Extins

Rezultatul unui astfel de studiu a condus la o versiune particular baptistă a Catehismului Mare de la Westminster, pe care am denumit-o Catehismul Baptist Extins.

2 min
carte

Numai prin harul lui Dumnezeu

Un scurt comentariu asupra Canoanelor de la Dort

Autorul îl conduce clar și angajant pe citator nu doar către a înțelege contextual și doctrina Canoanelor de la Dort, ci și să vadă explicarea credincioasă a acestora, prin care îi arată adevărul biblic ce ne aduce o mare mângâiere și încredere în promisiunile lui Dumnezeu.

3 min
Sus