Descriere

Canoanele de la Dort/Dordrecht (1619) au marcat un moment extrem de important în istoria creștinismului evanghelic, fiind contextul în care bisericile reformate din Țările de Jos și reprezentanții altor biserici reformate din Europa au fost nevoite să răspundă public față de teologia arminianistă care căpăta amploare în regiune și care amenința liniștea și pacea bisericilor reformate.

Judecata Sinodului de la Dort asupra celor cinci puncte principale de dispută doctrinară din Olanda este numele cunoscut prin Canoanele de la Dort sau Cele Cinci Articole Împotriva Petiționarilor. Ea constă din declarații doctrinare adoptate de Sinodul din Dort, care s-a întâlnit în orașul Dordrecht în anii 1618-1619. Deși acesta era un sinod național al bisericilor reformate din Olanda, el a avut un caracter internațional. În plus față de cei 62 de delegați olandezi, la Sinod au participat 27 de delegați din Anglia, Elveția, Germania și cinci alte țări.

Canoanele de la Dort surprind esența soteriologiei reformate și au rămas o mărturisire de credință esențială de-a lungul secolelor.

Cuprins

Introducere

Capitolul 1. Alegerea și respingerea divină  

Capitolul 2. Moartea lui Hristos și răscumpărarea omului prin ea        

Capitolul 3. Corupția omului, convertirea la Dumnezeu și flul în care ea are loc 

Capitolul 4. Perseverența sfinților   

Încheiere  

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF

Nr. pagini

83

Data publicării

2024

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus