Descriere

Multe cărți au fost scrise pe tema doctrinelor harului, cunoscute și sub denumirea de Cele Cinci Puncte ale Calvinismului (TULIP), însă puține sunt clar explicate, folosind un limbaj accesibil și susținute cu argumente competente.

Prin cartea de față, doctrinele harului sunt definite, explicate și apărate cu o claritate rară. De asemenea, autorii au alocat spațiu larg analizei obiecțiilor ce sunt ridicate împotriva doctrinelor harului, explicând cu mult tact, dar mai ales cu argumente biblice, de ce aceste obiecții nu sunt scripturale.

Întreaga discuție pleacă de la suveranitatea lui Dumnezeu și multiplele fațete ale manifestării ei, cu precădere în mântuire. Cartea de față este însoțită de un ghid de studiu, putând fi astfel utilizată ca un excelent material didactic în grupurile de studiu biblic din biserici, fiind accesibilă și folositoare atât pentru persoanele care au venit recent la credința reformată, cât și pentru cei avansați.

Cuprins

CUVÂNT ÎNAINTE
PREFAȚĂ LA A DOUA EDIȚIE
PREFAȚĂ
Capitolul 1. SUVERANITATEA LUI DUMNEZEU
Capitolul 2. DEPRAVAREA TOTALĂ
Capitolul 3. ALEGEREA NECONDIȚIONATĂ
Capitolul 4. ISPĂȘIREA LIMITATĂ
Capitolul 5. HARUL IREZISTIBIL
Capitolul 6. PERSEVERENȚA SFINȚILOR
Anexa 1. LECTURI RECOMANDATE
Anexa 2. CALVINISMUL ȘI ARMINIANISMUL COMPARATE
Anexa 3. CITATE DIN CREZURI
Anexa 4. GHID DE STUDIU
Note bibliografice și explicative

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

367

Data publicării

2019

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus