Descriere

În anul 1560, reformatorul francez Jean Calvin a publicat un volum de învățătură creștină catehetică ce era deja cunoscut sub numele „Catehismul de la Geneva”, cu scopul de a oferi învățătură în familiile bisericii din orașul elvețian Geneva. Catehismul lui Calvin este conceput sub forma unui dialog între un slujitor al Evangheliei și un tânăr sau copil. Împărțirea acestui catehism în patru secțiuni sau capitole a fost făcută pentru ușurința utilizării, având în vedere temele majore abordate. Catehismul lui Calvin, sau de la Geneva, a fost publicat în mai multe ediții și limbi, cea mai consacrată fiind ediția din 1591 (sau Leyden), publicată în limbile latină, greacă și ebraică. Ea a fost atașată și în limba franceză la finalul Bibliei publicată în limba franceză.

Ceea ce este mai puțin cunoscut legat de acest catehism este că el a servit drept model pentru alte catehisme elaborate în perioada Reformei, chiar dacă cititorul poate observa că, discutând comparativ, catehismul lui Calvin are o notă mult mai personală și un limbaj mai puțin tehnic decât alte lucrări de cateheză.

Cuprins

Capitolul 1. Despre doctrinele credinței

Capitolul 2. Despre Legea lui Dumnezeu, sau Cele Zece Porunci

Capitolul 3. Despre rugăciune

Capitolul 4. Cuvântul lui Dumnezeu

Capitolul 5. Despre sacramente

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF

Nr. pagini

192

Data publicării

2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus