Tematici: Convertirea Evanghelizarea Categorie: Evanghelizare și misiune

10 semne ale unui adevărat creștin

Todd Friel

„V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica” (1Ioan 5:13)

Iata 10 semne ale crestinismului autentic, preluate din prima epistola a lui Ioan.

Daca esti unul dintre cei care considera ca este un credincios autentic, un crestin adevarat, atunci ar trebui sa satisfaci conditiile de mai jos. Atentie! Acestea sunt semnele ca esti deja un credincios autentic, iar straduinta legalista de a face aceste lucrari in afara harului mantuitor al lui Dumnezeu nu te va duce decat la a falimenta sau la mandrie spirituala. Asadar, daca esti credincios autentic, atunci:

1. Ai partasie cu fratii de credinta – Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat” (1Ioan 1:7)

2. Iti recunosti starea de pacat in detaliile ei – “Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi” (1Ioan 1:8)

3. Esti implinitor al poruncilor lui Dumnezeu – “Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui. Cine zice: „Il cunosc”, si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el” (1Ioan 2:3-4)

4. Nu iubesti lumea – “Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in El” (1Ioan 2:15)

5. Stii cine este Isus Hristos (anume ca este Dumnezeu) – “Oricine tagaduieste pe Fiul, n-are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul, are si pe Tatal” (1Ioan 2:23)

6. Astepti cu nerabdare revenirea Domnului Hristos – “Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s-a aratat inca. Dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este.” (1Ioan 3:2)

7. Nu practici pacatul (nu te afli intr-o viata de pacat continuu, ci abandonezi pacatele pe masura ce Duhul Sfant ti le descopera) – “Cine pacatuieste, este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului. Oricine este nascut din Dumnezeu, nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeste pe fratele sau.” (1Ioan 3:8-10)

8. Iti iubesti fratii de credinta, fiind gata de orice sacrificiu pentru ei – “Noi stim ca am trecut din moarte la viata, pentru ca iubim pe frati. Cine nu iubeste pe fratele sau, ramane in moarte. Oricine uraste pe fratele sau, este un ucigas; si stiti ca nici un ucigas n-are viata vesnica ramanand in el. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ce El Si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati.” (1Ioan 3:14-16)

9. Iubesti predicarea, invatatura si auzirea Cuvantului lui Dumnezeu, Biblia – “Noi insa suntem din Dumnezeu; cine cunoaste pe Dumnezeu, ne asculta; cine nu este din Dumnezeu, nu ne asculta. Prin aceasta cunoastem duhul adevarului si duhul ratacirii.” (1Ioan 4:6)

10. Il marturisesti altora pe Domnul Isus Hristos – “Cine va marturisi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane in el, si el in Dumnezeu” (1Ioan 4:15).

Sus