Imagineaza-ti un grup de pompieri stand si lustruind masina cu apa in fata unei cladiri aflate in flacari, cu oameni prinsi inauntru strigand dupa ajutor de la fereastra ultimului etaj. Evident, nu este nimic rau in a curata masina de pompieri, insa nu atunci cand oamenii sunt prinsi intr-o cladire care se afla in flacari ! In loc sa ignore strigatele dupa ajutor ale oamenilor din cladire, pompierii ar trebui sa simta cat de urgent este sa ii salveze pe acei oameni. 

Acesta este si simtul pe care ar trebui sa il aiba fiecare credincios atunci cand este vorba despre marturisirea credintei in Domnul Isus Hristos. Insa, conform unor statistici recente doar 2% dintre cei care se identifica drept credinciosi isi marturisesc cu regularitate credinta lor altor persoane. Aceasta inseamna ca 98% dintre cei care isi spun crestini de fapt pierd din vedere porunca Marii Trimiteri care se gaseste in Marcu 16:15 – “Duceti-va in toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura”.

Oswald J. Smith a spus: “O, prietenii mei, suntem atata de ingropati in activitati fara numar si programe nesfarsite in bisericile noastre, in timp ce lucrarea adevarata a Bisericii, aceea de a predica Evanghelia si de a-i aduce la credinta pe cei pierduti, este aproape in intregime ignorata”. 

Ceea ce facem noi acum este sa lustruim motoarele inchinarii, rugaciunii, laudelor dar in schimb pierdem din vedere si ignoram cea mai serioasa insarcinare pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Un pompier care isi ignora responsanbilitatile si lasa ca oamenii sa piara in flacari nu este un pompier adevarat. El este un impostor. Cum am putea sa ignoram responsabilitatea pe care o avem si astfel sa ii lasam pe atati oameni sa mearga orbi direct in flacarile iadului ? Daca dragostea lui Dumnezeu locuieste in inimile noastre, atunci trebuie sa ii avertizam pe acesti oameni. Biblia ne spune: “cautati sa mantuiti pe unii, smulgandu-i din foc; de altii iarasi fie-va mila cu frica, urand pana si camasa manjita de carne” (Iuda 23). Daca noi nu avem dragoste si compasiune, atunci nu Il cunoastem pe Dumnezeu si suntem impostori (1 Ioan 4:8).

Charles Spurgeon a spus: “Nu ai nici o dorinta ca si altii sa fie mantuiti ? Atunci nici tu insuti nu esti mantuit. Fii sigur de asta”. Te rog, examineaza-te sa vezi daca esti in credinta (2 Corinteni 13:5). Nu fi doar o parte din multimea celor care Il numesc pe Isus “Domn” care care refuza sa I se supuna. Tine minte ca va veni vremea cand oameni care si-au spus credinciosi vor auzi aceste cuvinte chiar de la Domnul Isus Hristos: “Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine” (Matei 7:21-23).

Daca Dumnezeu iti vorbeste chiar acum despre lipsa ta de ingrijorare cu privire la marturisirea credintei in Domnul Isus Hristos, cere-I iertare in rugaciune si cere-I sa te transforme intr-un “pompier” adevarat al credintei.

Apoi invata cum sa marturisesti de pe website-ul nostru.

Sus