Tematici: Calvinism/doctrinele harului Teologia reformată

Ce spune Biblia despre doctrinele harului?

Nathan Pitchford 84 pagini

Descriere

Doctrinele harului – un concept vag pentru mulţi, o sumă de învăţături biblice vitale și îndrăgite de credincioși din toate timpurile, din păcate mult prea puţini. Atât de des atacate în zilele noastre, doctrinele harului au reprezentat coloana vertebrală a teologiei creștine autentice dintotdeauna.

Întrucât adesea susţinătorii acestor învăţături sunt acuzaţi pe nedrept ca fiind închinători la un sistem doctrinar și că „înghesuie” Biblia în cadrul acestuia, interpretând-o în funcţie de crezul lor, Nathan Pitchford consideră oportună întoarcerea la Scriptură.

De aceea, el aduce cititorului onest șansa de a examina o listă scurtă de versete biblice care susţin doctrinele harului, în câteva din aspectele cele mai importante ale acestora, fără a mai oferi interpretări sau comentarii, ci dând doar câteva explicaţii punctuale asupra unor pasaje pe care unii le consideră controversate.

Cuprins

​Introducere
Capitolul 1. Alegerea Necondiționată
Capitolul 2. Depravarea Totală
Capitolul 3. Ispășirea Limitată
Capitolul 4. Harul Irezistibil
Capitolul 5. Perseverența Sfinților

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

84

Data publicării

2012, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus