Tematici: Dispensaționalism Sfârșitul lumii (escatologie)

Ce spune Biblia despre poporul lui Dumnezeu?

Nathan Pitchford 80 pagini

Descriere

Dispensaţionalismul este în esenţă metoda de interpretare a Scripturii care consideră două popoare distincte ale lui Dumnezeu, cu două destine distincte: Israel și Biserica. Dar poate fi acest lucru susţinut cu dovezi din Scriptură? În cartea sa, deși a prezentat tezele de bază ale învăţăturilor dispensaţionaliste, Nathan Pitchford nu a intenţionat să trateze în detaliu, cu argumente proprii, acest curent doctrinar la care aderă, din motive greu de înţeles, peste 90% din evanghelicii de astăzi. Dimpotrivă, autorul a lăsat Scriptura să vorbească în dreptul fiecăreia din tezele dispensaţionaliste.

Deși recunoaște că punctul de vedere al oricărui creștin cu privire la aceste învăţături reprezintă în sine un aspect secundar, neesenţial mântuirii, totuși autorul îndeamnă cititorul la examinarea dovezilor biblice cu privire la dispensaţionalism și învăţăturile înrudite acestuia, precum Răpirea, Necazul cel Mare, Împărăţia de 1000 de ani, Judecata, revenirea Mântuitorului etc.

Cuprins

​Introducere
Capitolul 1. Poporul lui Dumnezeu
Capitolul 2. Împlinirea profeției
Capitolul 3. Credința celor din Vechiul Testament
Capitolul 4. Împărăția lui Dumnezeu
Capitolul 5. Împărăția de o mie de ani

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB

Nr. pagini

80

Data publicării

2012, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus