Descriere

​Scrisă la începutul lucrării publice de predicare a lui Thomas Boston, cartea Arta Pescuitului de Oameni este uimitoare prin spiritul pătrunzător al autorului în ceea ce definește un „pescar de oameni”.

Foarte atent la pasajul analizat – „Veniți după Mine, și vă voi face pescari de oameni” – Boston vede în cuvintele Mântuitorului cele două mari aspecte ale pescuitului de oameni. În primul rând, că nu poți fi pescar de oameni dacă nu ești ucenic al lui Domnului Isus Hristos. În al doilea rând că, odată cu cerința, Mântuitorul face promisiunea că ucenicii Lui vor fi făcuți pescari de oameni și, chiar mai mult decât atât, că pescarii Lui vor avea garantat succesul.

Arta Pescuitului de Oameni nu este un manual pentru căutătorii de soluții și metode omenești, ci, în spiritul puritan, este o călătorie în profunzimea dependenței de Dumnezeu în pescuitul oamenilor, căci doar El este Cel ce poate converti sufletele.

Cât despre predicarea izvorâtă și concentrată pe trucuri omenești, Boston afirmă fără teamă că: Ticăloasă trebuie să fie predicarea unde tot ceea ce are mesagerul de spus este: „Asta e tot din partea mea”, în loc să proclame, „Așa vorbește Domnul!”

Departe de a se vedea predicatorul-model, Boston își îndreaptă atenția de la daruri către pe inima predicatorului. Strigătul lui către Dumnezeu răsună viu și astăzi: Fă-mă mai degrabă mut, Doamne, decât să mă suporți să predic fără pasiune pentru binele sufletelor oamenilor.

Cuprins

Introducere
1. PROMISIUNEA ȘI PORUNCA
1.1. Cum face Hristos din ucenicii Lui pescari de oameni?
1.2. De ce sunt oamenii neconvertiți comparați cu peștii din apă?
1.3. Slujitorii bisericii sunt pescari de oameni prin poziția ocupată de ei în biserică
2. CUM SĂ FII PESCAR DE OAMENI
2.1. Ce presupune și ce implică să Îl urmăm pe Hristos
2.2. În ce anume trebuie să mergem după Hristos

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

108

Data publicării

2016, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus