Descriere

Pericolul ipocriziei este, în zilele noastre, mult subestimat în bisericile noastre și, din nefericire, chiar în viețile personale.

Cu tact și aplecare tipică pentru un Puritan rafinat, Thomas Brooks creionează portretul robot al ipocritului, analizând, pe rând, trăsăturile acestuia, atât în relație cu judecata lui Dumnezeu împotriva ipocriziei, cât și prin comparație cu trăsăturile creștinului adevărat. Evident, nu lipsesc sfaturile practice foarte utile, care să îl încurajeze pe cititor să prevină apariția și progresul fățărniciei în inimă și viață.

Ediția în limba română este îmbogățită cu o anexă de Charles Haddon Spurgeon, care oferă o soluție biblică simplă pentru situația când ipocrizia este depistată în inima unui credincios sincer.

Niciun fățarnic nu a tânjit vreodată și nu a plâns după bucuria prezenței lui Hristos ca după cel mai bun lucru din toată lumea. Niciun fățarnic nu L-a prețuit vreodată pe Hristos, recunoscându-L deopotrivă drept Sfințitorul și Mântuitorul său.

Un ipocrit va trage o mănușă atractivă și plăcută peste mâinile sale urât mirositoare. El este un sclav în haine de rege, un diavol deghizat în înger și un lup în blană de oaie.

O inimă sinceră este ca un cub. În orice poziție l-ai așeza, el este la fel. Dar ipocritul este ca un cameleon care își schimbă culoarea – acum este într-un fel, și după o clipă este altfel. În anumite circumstanțe se înfățișează ca un înger, iar în altele ca un demon. Ei sunt uneori diavoli acasă și îngeri înaintea oamenilor.

Cuprins

Introducere
Vedere generală
Capitolul 1. Șase motive ale severității lui Dumnezeu împotriva
ipocriților
Capitolul 2. Cum sunt ipocriții
Capitolul 3. Ipocriții și creștinii
Capitolul 4. Cum să previi ipocrizia
Anexă. Ce să fac dacă descopăr ipocrizie în inima mea? (Charles Spurgeon)

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, GBOOKS

Nr. pagini

84

Data publicării

2017, 2023

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus