Tematici: Evanghelizare și misiune Lucrarea de misiune

David Brainerd

O, de n-aș zăbovi niciodată în călătoria mea spre Cer!

John Piper 48 pagini

Descriere

În anul 1742, colegiul Yale l-a exmatriculat pe David Brainerd.

Pe parcursul lunilor anterioare fusese aprins focul unei treziri spirituale în campusul studențesc. Pe măsură ce trezirea a crescut și a atras în ea tot mai mulți studenți zeloși, au apărut tensiuni între ei și cadrele sceptice ale facultății, astfel că în consiliul director s-a luat decizia de a le interzice studenților chiar să insinueze că vreunul dintre profesori ar fi fost „ipocrit, carnal sau neconvertit”.

Nu a trecut mult timp și cineva a raportat că Brainerd ar fi făcut unele comentarii nepotrivite de acest fel și, deși el era cel mai bun student din clasa lui, Brainerd a fost exmatriculat. La această tragedie s-a adăugat faptul că, pentru a putea sluji oficial în Connecticut, era nevoie să fi absolvit studiile la Yale, Harvard sau la o universitate din Europa. Visurile și dorințele lui Brainerd de a ajunge păstor au fost spulberate. Acesta a fost un moment foarte dificil din viața lui, așa cum explică John Piper, astfel că Brained s-a simțit rupt de chemarea vieții sale.

Acest eveniment a fost tragic, având în vedere că David Brainerd avea să moară destul de repede, la vârsta de 29 de ani. Numai că avem aici o scurtă biografie a vieții lui, o poveste de viață care merită să fie spusă în repetate rânduri. O mărturie de viață care nu are de-a face cu exmatricularea, ci cu ceea ce Dumnezeu a făcut prin el în acei câțiva ani dintre exmatricularea și moartea sa.

Recenzii

Informații despre carte

Preț

GRATUIT

Format

electronic, Acrobat Reader PDF, EPUB, MOBI

Nr. pagini

48

Data publicării

2022

Descarcă

Dacă nu știți cum să descărcați și să citiți fișierele PDF, Epub sau Mobi, găsiți instrucțiuni aici (întrebările 13-15).​

Sus