Bucurii de Neclintit Tematici: Evanghelizare și misiune Lucrarea de misiune Suveranitatea lui Dumnezeu

26 Octombrie / Medicament pentru misionari

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu” (Marcu 10:27).

Harul suveran este izvorul vieții pentru hedonistul creștin. Ceea ce el iubește cel mai mult este experimentarea harului suveran al lui Dumnezeu care îl umple și revarsă din el spre binele altora.

Misionarii creștini hedoniști iubesc experimentarea acestui „nu eu, ci harul lui Dumnezeu, care este în mine” (1 Cor. 15:10). Ei se cufundă în adevărul ca roadele trudei lor misionare sunt în întregime de la Dumnezeu (1 Cor. 3:7; Rom. 11:36).

Ei simt doar bucurie când Stăpânul spune că „despărțiți de Mine, nu puteți face nimic” (Ioan 15:5). Ei sar în sus de veselie ca niște miei la adevărul că Dumnezeu a luat de pe umerii lor greutatea imposibilă a noii creații, și a pus-o pe umerii Lui. Ei spun fără rețineri: „nu că noi prin noi înșine suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu” (2 Cor. 3:5).

Când ei vin acasă în vacanță, nimic nu le dă mai multă bucurie decât să le spună bisericilor: „n-aș îndrăzni să pomenesc niciun lucru pe care să nu-l fi făcut Hristos prin mine, ca să aducă Neamurile la ascultarea de El” (Rom. 15:18).

„Toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu!” – în față, aceste cuvinte dau nădejde, iar în spate, ele dau smerenie. Ele sunt antidotul la disperare și antidotul la mândrie – medicamentul perfect pentru misionari.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus