Bucurii de Neclintit Tematică: Nașterea/întruparea lui Hristos

22 Decembrie / Ca voi să credeți 

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne care nu sunt scrise în cartea aceasta. Dar lucrurile acestea au fost scrise, pentru ca voi să credeți că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; și crezând, să aveți viața în El” (Ioan 20:30-31)

Sunt foarte convins că, printre aceia dintre noi care am crescut în biserică și care putem exprima până și în vis marile doctrine ale credinței noastre și care pot să spună căscând Crezul Apostolic – printre noi trebuie să se petreacă ceva care să ne ajute din nou să simțim uimirea, temerea, mirarea și minunăția Fiului lui Dumnezeu, născut din Tatăl din toată veșnicia, reflectând toată slava lui Dumnezeu, fiind însuși chipul Persoanei Lui, prin care toate lucrurile au fost create și susținând universul prin cuvântul puterii Sale.

Poți citi orice poveste scrisă vreodată, orice thriller, orice povești cu stafii, și nu vei găsi niciodată vreun lucru atât de șocant, atât de ciudat, atât de bizar și atât de fascinant pe cât este întruparea Fiului lui Dumnezeu.

Cât de morți suntem! Cât de insensibili suntem față de gloria și față de povestea Ta, O, Dumnezeul nostru! Cât de adesea am fost nevoit să mă pocăiesc și să spun: „Doamne, îmi pare rău că poveștile pe care oamenii le scriu îmi stârnesc emoțiile, uimirea și bucuria mai mult decât povestea Ta adevărată”.

Poate că filmele de groază galactică din vremurile noastre pot face măcar acest lucru bun pentru noi: ele ne pot smeri și ne pot aduce la pocăință, arătându-ne că suntem cu adevărat capabili de o oarecare uimire și admirație pe care rareori o simțim când ne gândim la Dumnezeul cel veșnic, la gloria cosmică a lui Dumnezeu și la legătura reală și vie dintre El și noi în Isus din Nazaret.

Când Isus a spus, „Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume” (Ioan 18:37), El a spus un lucru mai ciudat și mai uluitor decât orice afirmație făcută în vreo carte SF pe care ai citit-o vreodată.

O, cum mă rog pentru o revărsare a Duhului lui Dumnezeu asupra mea și asupra ta, ca Duhul Sfânt să pătrundă în existența mea într-un fel înfricoșător, ca să mă trezească să pot vedea realitatea inimaginabilă a lui Dumnezeu!

Într-una dintre aceste zile, fulgerul va umple cerul de la răsăritul până la apusul soarelui, și acolo Își va face apariția, pe norii cerului, Fiul Omului, alături de îngerii Lui puternici, într-o flacără de foc. Iar noi Îl vom vedea clar. Fie de groază sau uimire totală, vom tremura și ne vom minuna cum de am trăit atâta timp având în mințile noastre un Hristos atât de „domesticit” și inofensiv.

Aceste lucruri sunt scrise – întreaga Biblie este scrisă – pentru ca noi să credem, pentru ca noi să fim uluiți și treziți ca să ne minunăm că Isus este Fiul lui Dumnezeu care a venit în lume!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus