Bucurii de Neclintit

10 februarie / Credința mântuitoare nu este satisfăcută ușor

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Dacă ar fi avut în vedere pe aceea din care ieșiseră, negreșit că ar fi avut vreme să se întoarcă în ea. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească (Evrei 11:15-16).

Credința vede viitorul promis pe care Dumnezeu îl oferă, și îl „dorește”. „Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească”. Rămâi asupra acestui adevăr pentru o clipă.

Există mulți oameni care diluează ceea ce este credința mântuitoare, făcând-o să pară că este o banală decizie fără vreo schimbare în ceea ce persoana în cauză dorește și caută. Dar ideea acestui pasaj din marele capitol al credinței din Biblie – Evrei 11 – este că a trăi și a muri princredință înseamnă să avem dorințe noi și să căutăm împliniri noi.

Versetul 14 spune că sfinții din vechime (care sunt lăudați pentru credința lor aici, în Evrei 11) căutau un fel diferit de țară de cel pe care această lume îl oferă. Iar versetul 16 spune că ei doreau ceva mai bun decât ar putea să le ofere o existență pământească prezentă: „doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească”.

Ei fuseseră atât de strâns prinși în mâna lui Dumnezeu, încât nimic nu le-ar fi putut aduce împlinire decât să fie cu Dumnezeu.

​Așadar, aceasta este adevărata credință mântuitoare: să vezi de departe promisiunile lui Dumnezeu și să experimentezi o schimbare a valorilor tale așa încât să dorești, să cauți și să îți pui încrederea în promisiunile lui Dumnezeu mai presus de ceea ce lumea aceasta ți-ar putea oferi.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus