Bucurii de Neclintit

19 februarie / Felul de frig care ucide

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

El Își trimite poruncile pe pământ, Cuvântul Lui aleargă cu iuțeală mare (Ps. 147:15).

La noapte, aici, în Minneapolis, temperatura va fi cu 40° mai mare în frigiderul din bucătărie decât afară. Maxima de mâine va fi de -21°C. Iar noi primim acest lucru din mâna lui Dumnezeu.

„El Își trimite poruncile pe pământ, Cuvântul Lui aleargă cu iuțeală mare. El dă zăpada ca lâna, El presară bruma albă ca cenușa; El Își azvârle gheața în bucăți; cine poate sta înaintea frigului Său? El Își trimite Cuvântul Său, și le topește; pune să sufle vântul Lui, și apele curg ” (Ps. 147:15-18).

Acela acesta este felul de frig cu care nu te joci. El ucide.

Când am venit în Minnesota din Carolina de Sud, m-am îmbrăcat bine. Totuși, nu mi-am pregătit trusa de prim ajutor din mașină, în cazul în care ea n-ar mai fi funcționat.

Într-o seară de duminică, pe când mergeam acasă de la biserică, într-o astfel de vreme friguroasă, mașina n-a mai funcționat. Totul se petrecea pe vremea când încă nu apăruseră pe piață telefoanele mobile. În mașină eram cu soția și cu doi copilași.

Nu mai era nimeni pe acel drum. Mi-am dat seama dintr-o dată că ne aflam într-o situație periculoasă. În curând, totul avea să devină foarte periculos. Nimeni nu venea pe acel drum.

Am văzut o casă la distanță, printre scândurile unui gard. Fiind tată, asta este responsabilitatea mea. Am sărit gardul și am alergat la acea casă, bătând la ușă. Era cineva acasă. Le-am explicat că aveam soția și cei doi copii în mașină, și i-am rugat frumos să ne lase să intrăm la căldură. Și au fost de acord.

Acesta este un fel de frig cu care nu te joci.

Este încă un fel prin care Dumnezeu spune: „indiferent dacă este cald sau frig, indiferent dacă ești pe înălțimi sau prin văi adânci, dacă ești într-o situație neobișnuită sau treci prin lucrurile normale ale vieții, indiferent dacă ești un om mai vocal sau unul mai liniștit, dacă treci prin întuneric sau lumină… nu te juca cu Mine. Eu sunt Dumnezeu. Eu am creat toate aceste lucruri. Ele vorbesc despre Mine, la fel cum o fac briza caldă de vară, ploaia blândă, nopțile liniștite luminate de lună, valurile blânde ale lacului, florile de pe câmp și păsările cerului”.

​În acest frig, există un cuvânt care ni se adresează. Fie ca Domnul să ne dea pielea care să simtă și urechea care să audă!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus