Bucurii de Neclintit Tematică: Rugăciunea

15 Octombrie / Planul pentru rugăciune

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Dacă rămâneți în Mine, și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da. Dacă aduceți multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; și voi veți fi astfel ucenicii Mei… V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, și bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 15:7-8, 11).

Rugăciunea caută bucuria în părtășia roditoare cu Isus, cunoscând că Dumnezeu este glorificat când noi aducem roade ca răspuns la rugăciune. Dar de ce eșuează atât de des copiii lui Dumnezeu să aibă obiceiuri consecvente în rugăciune fericită și roditoare?

Dacă nu greșesc cu totul, eu cred că unul dintre motive ține nu atât de faptul că nu vrem, ci că nu ne planificăm să ne rugăm.

Dacă vrei să îți iei o vacanță de patru săptămâni, nu te scoli într-o dimineață de vară și spui, „hei, hai să plecăm azi în concediu!” Nu ți-ai pregătit nimic. Nici nu știi încotro să o apuci. Nu ai planificat nimic.

Dar așa tratăm mulți dintre noi rugăciunea. Ne ridicăm din pat zi după zi, și ne dăm seama că momentele importante de rugăciune ar trebui să constituie o parte serioasă a vieții noastre, dar nimic nu este pregătit pentru asta.

Nu știm încotro să mergem. Nu ne-am pregătit în niciun fel. Nu tu timp, nu tu loc, nu tu modalitate. Și știm că opusul planificării nu ne conduce la o revărsare minunată de experiențe profunde, spontane, de rugăciune. Opusul planificării este aceeași groapă veche.

Dacă nu îți planifici o vacanță, probabil că vei sta acasă și te vei uita la televizor. Cursul natural, neplanificat, al vieții spirituale se scufundă până la cel mai de jos punct al vitalității. Există o cursă pe care trebuie să alergăm și o luptă de dus. Dacă vrei să vezi înnoire în viața ta de rugăciune, trebuie să îți planifici să o vezi.

De aceea, îndemnul meu simplu este acesta: hai să ne luăm timp chiar azi să regândim prioritățile și felul în care rugăciunea se potrivește între acestea. Fă-ți un angajament nou. Încearcă o umblare proaspătă cu Dumnezeu. Stabilește-ți un timp anume. Alege-ți un loc. Alege o parte a Scripturii care să te ghideze.

Nu te lăsa cotropit de presiunea zilelor aglomerate. Noi toți avem nevoie de corecții pe drum. Fă din această zi una a întoarcerii la rugăciune – spre gloria lui Dumnezeu și spre plinătatea bucuriei tale.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus