Bucurii de Neclintit Tematică: Lucrarea lui Hristos

29 Noiembrie / Singurul care curăță conștiința

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăți cugetul vostru de faptele moarte, ca să Îi slujiți Dumnezeului cel viu!” (Evrei 9:14).

Iată-ne în epoca modernă – epoca internetului, a telefoanelor inteligente, a călătoriilor spațiale și a transplanturilor de inimă – dar problema noastră este fundamental aceeași ca întotdeauna: conștiințele noastre ne condamnă și ne fac să ne simțim inacceptabili înaintea lui Dumnezeu. Noi suntem înstrăinați de Dumnezeu. Iar conștiințele noastre dau mărturie despre acest lucru.

Noi ne putem sacrifica sau să ne aruncăm copiii în râul sacru, să donăm milioane de dolari sau să servim într-o cantină pentru săraci, ori să facem sute de forme de penitență, dar rezultatul va fi același: pata rămâne și moartea ne îngrozește.

Noi știm că avem conștiința pângărită – nu cu lucruri exterioare, cum ar fi să ne atingem de un cadavru, de un scutec murdar sau de o bucată de carne de porc. Isus a spus că ceea ce iese din om pângărește, nu ce intră în el (Marcu 7:15-23). Noi suntem pângăriți de atitudini precum cele de mândrie, autocompătimire, amărăciune, poftă, invidie, gelozie, lăcomie, apatie și frică.

Singurul răspuns în această epocă modernă, ca, de altfel, în orice altă epocă, este sângele lui Hristos. Încotro te îndrepți când conștiința ta se ridică și te condamnă? Evrei 9:14 îți dă răspunsul: „cu cât mai mult sângele lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S-a adus pe Sine însuși jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăți cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiți Dumnezeului cel viu!” Răspunsul este acesta: întoarce-te la sângele lui Hristos. Întoarce-te către singurul lucru din Univers care îți poate da odihna în viață și pacea în moarte.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus