Bucurii de Neclintit

15 martie / Subversiv pentru Mântuitorul

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Când a ajuns Isus de partea cealaltă, în ținutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi îndrăciți, care ieșeau din morminte… Și iată că au început să strige: „Ce legătură este între noi și Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinui înainte de vreme?” (Matei 8:28-29).

Demonii au învățat aici o taină. Ei știau că sunt condamnați. Ei știau că Fiul lui Dumnezeu avea să fie biruitor. Dar ei nu știau acest lucru până ce Hristos nu a venit, înainte de momentul biruinței finale.

Hristos nu așteaptă sfârșitul războiului ca să Își conducă trupele la luptă. El începuse deja de atunci să conducă o forță subversivă în teritoriul Satanei. El a echipat o „forță de elită” pentru a îndeplini operațiuni curajoase de salvare. Hristos a plănuit multe victorii tactice înainte de momentul victoriei strategice finale.

Mentalitatea de război care rezultă este următoarea: întrucât condamnarea Satanei este sigură, și el știe asta, putem să ne amintim mereu de ea când Satana ne ispitește să îl urmăm. Putem râde și spune: „Ți-ai ieșit din minți. Cine vrea să vină alături de un pierzător?!”

Biserica este vrăjmașul eliberat al „dumnezeul veacului acestuia” (2 Cor. 4:4). Noi suntem forțele de gherilă. Noi suntem insurgenții care se ridică împotriva împărăției rebele a „domnului puterii văzduhului” (Efes. 2:2).

Sigur, lupta nu este sigură, dar este trepidantă. Multe vieți sunt pierdute. Forțele Satanei sunt mereu în căutarea acțiunilor noastre de subminare a lui. Hristos a garantat învierea tuturor celor care luptă până la moarte. Dar El nu ne-a garantat confort, acceptare din partea lumii sau prosperitate în teritoriul inamicului.

​Mulți și-au dat cu bucurie viețile în spatele liniilor, luptând pentru Căpetenia lor. Nu mă pot gândi la o cale mai bună de a trăi – sau de a muri!

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus