Bucurii de Neclintit

28 februarie / Îndreptățiți final și total

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socotește neprihăniți! (Rom. 8:33).

Pavel ar fi putut să spună aici, „Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu?”, după care să răspundă, „Nimeni! Noi suntem socotiți neprihăniți”. Ar fi fost adevărat, dar nu așa s-a exprimat el. Răspunsul lui este: „Dumnezeu este Acela care-i socotește neprihăniți!”

Accentul nu este pus pe act, ci pe Cel ce acționează.

De ce? Pentru că, în lumea tribunalelor și a legilor, de unde provine această exprimare, achitarea făcută de un judecător poate fi schimbată de un tribunal superior.

Așadar, ce se întâmplă dacă un judecător local te achită când ești vinovat, dar un guvernator are dreptul să aducă acuzații împotriva ta? Ce se întâmplă dacă un guvernator te achită când ești vinovat, dar împăratul poate aduce o acuzație împotriva ta?

Iată care este ideea: nu este există niciun tribunal superior lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu este Cel care te achită – te declară neprihănit sau nevinovat înaintea Lui – nimeni nu poate face apel. Nimeni nu poate apela la vreun artificiu tehnic. Nimeni nu poate anula decizia. Nimeni nu poate să te dea în judecată în alte tribunale. Sentința lui Dumnezeu este finală și totală.

Ascultați acest lucru, voi toți cei care credeți în Isus și deveniți uniți cu Hristos, fiind numărați printre aleși: Dumnezeu este Cel care vă socotește neprihăniți. Nu un judecător omenesc. Nu un mare profet. Nu un arhanghel din Cer. Nu, ci Dumnezeu, Creatorul lumii și Stăpânul tuturor lucrurilor, Stăpânul universului și al fiecărei molecule și persoane din el – Dumnezeu este Cel care vă socotește neprihăniți.

​Aici vedem siguranța de nezguduit în fața suferinței uriașe. Dacă Dumnezeu este de partea noastră, nimeni nu poate fi împotriva noastră și să aibă succes. Dacă Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său pentru noi, El ne va da tot ceea ce este bun. Dacă Dumnezeu este Cel care ne socotește neprihăniți, nu poate sta în picioare nicio acuzație adusă împotriva noastră.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus