Bucurii de Neclintit Tematică: Bucurie

4 Octombrie / Bucurie nelimitată

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.

© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, și Eu să fiu în ei” (Ioan 17:26).

Iată ce S-a rugat Isus în seara dinaintea morții Lui. Imaginează-te fiind în stare să te bucuri veșnic de cel mai plăcut lucru cu o energie și o pasiune nelimitate. Dar noi nu trăim așa ceva acum. În această lume există trei lucruri care stau în calea împlinirii noastre complete.

Unul este că nimic din această lume creată nu are o valoare personală suficient de mare ca să satisfacă cele mai profunde tânjiri din inimile noastre.

Un altul este că ne lipsește puterea de a savura cele mai bune comori la valoarea lor maximă.

Iar al treilea obstacol care stă în calea împlinirii complete este că bucuriile noastre de aici au un final. Nimic nu ține la nesfârșit. Dar dacă rugăciunea și țelul lui Isus din Ioan 17:26 se împlinesc, toată această situație se va schimba. El S-a rugat ca „dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, și Eu să fiu în ei”. Dragostea infinit de împlinitoare a lui Dumnezeu pentru Fiul Său în noi!

Dacă plăcerea lui Dumnezeu în Fiul Său devine plăcerea noastră în Fiul, atunci Isus, obiectul plăcerii noastre, va fi inepuizabil în vrednicie personală. El nu va ajunge niciodată plictisitor, dezamăgitor sau frustrant.

Nu poate fi imaginată nicio comoară mai mare decât Fiul lui Dumnezeu.

Mai mult, abilitatea noastră de a savura această comoară inepuizabilă nu va fi limitată de slăbiciunile noastre omenești. Noi ne vom bucura de Fiul lui Dumnezeu tocmai cu bucuria Tatălui. Pentru asta S-a rugat Isus!

Desfătarea lui Dumnezeu în Fiul Său va fi în noi și a noastră – desfătarea noastră în Fiul. Și aceasta nu se va sfârși niciodată, pentru că nici Tatăl și nici Fiul nu se vor sfârși niciodată.

Dragostea dintre Ei va fi dragostea noastră pentru Ei, astfel că ea nu va muri niciodată, nici nu va scădea.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus