Bucurii de Neclintit Tematici: Dragostea lui Dumnezeu Lucrarea lui Hristos

5 Septembrie / Țelul iubirii lui Hristos

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea” (Ioan 17:24).

Credincioșii în Isus sunt prețioși pentru Dumnezeu (noi suntem mireasa Lui!). Iar El ne iubește atât de mult, încât nu va permite ca faptul că Îi suntem prețioși să devină dumnezeul nostru.

Într-adevăr, lui Dumnezeu Îi pasă mult de noi (El ne adoptă în familia Lui!), numai că El face acest lucru în așa fel încât ne scoate din noi înșine ca să ne bucurăm de măreția Lui.

Cercetează-te! Dacă Isus ar veni să petreacă ziua cu tine, S-ar așeza lângă tine pe canapea și ar spune: „Te iubesc cu adevărat”, pe ce te-ai concentra în restul zilei pe care o ai de petrecut împreună cu El?

Mie mi se pare că prea multe cântări și predici ne lasă cu răspunsul greșit la această întrebare. Ele ne lasă cu impresia că bucuria noastră supremă s-ar găsi în sentimentul recurent de a fi iubiți. „El mă iubește!” „El mă iubește!” Evident, aceasta este o bucurie autentică. Dar ea nu este culmea bucuriei, nici punctul ei focal.

Ce vrem să spunem prin cuvintele „sunt iubit”? La ce ne referim? Ce este acest „a fi iubit”?

Oare n-ar fi bucuria cea mai mare și mai înălțătoare față de Hristos să Îl privim toată ziua pe Isus și să izbucnim în exclamația: „Ești uimitor!” „Ești uimitor!”?

El răspunde la cea mai grea întrebare, iar înțelepciunea Lui este uimitoare.

El atinge o rană plină de puroi și urât mirositoare, iar compasiunea Lui este uimitoare.

El înviază o femeie în cabinetul medical, iar puterea Lui este uimitoare.

El prezice evenimentele de după-amiază, iar cunoștința Lui este uimitoare.

El doarme în timpul unui cutremur, iar dârzenia Lui este uimitoare.

El spune, „înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu” (Ioan 8:58), iar cuvintele Lui sunt uimitoare.

Ne plimbăm alături de El toată după-amiaza, complet uimiți de ceea ce vedem.

Oare dragostea Lui față de noi, dorința Lui de a face ceva pentru noi, nu este tot ceea ce El trebuie să facă (inclusiv să moară pentru noi), așa încât să ne putem minuna de El și să nu fim mistuiți de El? Răscumpărarea, ispășirea, iertarea, îndreptățirea, împăcarea – toate acestea trebuie să aibă loc. Ele sunt actul dragostei.

Dar țelul dragostei care împlinește aceste acte de iubire este ca noi să fim cu El, să vedem gloria Lui care ne lasă cu gura căscată și să fim uluiți. În acele momente, uităm de noi înșine când vedem și savurăm tot ceea ce Dumnezeu este pentru noi în El.

Așadar, iată ce îi îndemn pe cei ce sunt păstori și învățători: împingeți-i pe oameni să vadă acțiunile dragostei lui Isus având în vedere țelul iubirii Lui. Dacă răscumpărarea, ispășirea, iertarea, îndreptățirea și împăcarea nu ne conduc la bucuria în Isus însuși, ele nu sunt expresii de dragoste.

Insistați pe acest lucru, căci pentru asta S-a rugat Isus în Ioan 17:24: „Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus