Bucurii de Neclintit

27 mai / Credință adevărată și credință falsă

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să le aducă mântuirea celor ce-L așteaptă (Evrei 9:28).

Întrebarea care stă înaintea noastră, a tuturor, este aceasta: Oare suntem incluși în cei „mulți”, ale căror păcate au fost purtate de Hristos? Și vom fi mântuiți la a doua Lui venire?

Răspunsul din Evrei 9:28 este, „da”, dacă „Îl așteptăm” nerăbdători. Putem ști că păcatele noastre sunt șterse și că vom fi în siguranță la judecată, dacă ne punem încrederea în Hristos în așa fel încât să dorim venirea Lui.

Există o credință falsă, care pretinde că ea crede în Hristos, dar nu este decât un fel de poliță de asigurare la incendiu. Credința falsă „crede” doar ca să scape de Iad. Ea nu are nicio dorință reală după Hristos. În fapt, ea ar prefera ca El să nu mai vină, ca să poată avea parte cât mai mult din plăcerile acestei lumi. Asta demonstrează că inima aceea nu este locuită de Hristos, ci ea este în lume.

Astfel, întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este aceasta: Tânjim noi cu nerăbdare după venirea lui Hristos? Sau vrem ca El să stea la distanță, pentru ca aventura noastră cu această lume să își urmeze cursul? Aceasta este întrebarea care testează autenticitatea credinței.

Haideți să fim asemenea corintenilor, „în așteptarea arătării Domnului nostru Isus Hristos” (1 Cor. 1:7), și asemenea filipenilor, a căror „cetățenie… este în ceruri, de unde Îl și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Hristos” (Fil. 3:20).

​Iată ceea ce contează pentru noi. Iubim venirea Lui? Sau iubim lumea și sperăm că venirea Lui nu ne va întrerupe planurile? Veșnicia stă în balanță în răspunsul pe care îl dăm la această întrebare.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus