Bucurii de Neclintit

4 martie / Dumnezeu se bucură să-ți facă bine

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Voi încheia cu ei un legământ veșnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine… Mă voi bucura să le fac bine” (Ier. 32:40-41).

Aceasta este una dintre acele făgăduințe ale lui Dumnezeu la care mă întorc repetat când mă pândește descurajarea. Crezi că există ceva mai încurajator decât că Dumnezeu se bucură să-ți facă bine? El nu doar că-ți face bine. El nu este doar dedicat să-ți facă bine – oricât de glorios este acest lucru. El se bucură să-ți facă bine. „Mă voi bucura să le fac bine”.

El nu Își împlinește mormăind făgăduința din Romani 8:28 de a face așa încât totul să lucreze împreună spre binele nostru. Este bucuria Lui să-ți facă bine. Și asta nu doar câteodată, ci întotdeauna! „Nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine”. Nu există pauze în dedicarea Lui sau în bucuria Sa de a le face bine copiilor Lui – acelora care își pun credința în El.

Acest lucru ar trebui să ne înveselească!

Dar uneori ni se pare greu să fim bucuroși. Situația noastră este greu de suportat, așa că nici nu ne putem gândi la vreo bucurie. Când trec prin așa ceva, încerc să îl imit pe Avraam: „nădăjduind împotriva oricărei nădejdi” (Rom. 4:18). Cu alte cuvinte, te uiți la situația ta deznădăjduită și spui: „Nu ești atât de puternică pe cât este Dumnezeu! El poate face imposibilul și știu că El se bucură să le facă bine celor care își pun încrederea în El. Astfel, deznădejde, nu vei avea ultimul cuvânt. Eu cred în Dumnezeu!”

Dumnezeu a fost mereu credincios în ocrotirea acelei mici scântei de credință în mine și, în final (nu întotdeauna imediat) să o înflăcăreze, transformând-o într-o văpaie de fericire și încredere deplină. Iar Ieremia 32:41 constituie o parte importantă din acea bucurie.

​O, cât de bucuros sunt că ceea ce face ca inima Dumnezeului cel atotputernic să fie fericită include și să îmi facă bine mie și ție! „Mă voi bucura să le fac bine”.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus