Bucurii de Neclintit

26 mai / Puterea de a aștepta cu răbdare

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

… întăriți, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare, cu bucurie (Col. 1:11).

„Întăriți” este cuvântul potrivit. Apostolul Pavel s-a rugat pentru biserica din Colose ca membri ei să fie „întăriți, cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare” (Col. 1:11). Răbdarea este dovada unei puteri interioare.

Oamenii nerăbdători sunt slabi și, de aceea, ei sunt dependenți de susținere din exterior – prin calendare și circumstanțe care le susțin inimile fragile. Izbucnirile lor de jurăminte, amenințări și critici aspre la adresa celor care se amestecă peste planurile lor nu sună a slăbiciune. Dar acel zgomot este doar un camuflaj al slăbiciunii. Răbdarea cere o putere interioară uriașă.

Pentru creștin, această putere vine de la Dumnezeu. Iată de ce Pavel se roagă pentru coloseni. El Îi cere lui Dumnezeu să le dea puterea de a îndura cu răbdare tot ce le cere viața creștină. Dar când el spune că puterea de a răbda este „potrivit cu tăria slavei Lui”, adică a lui Dumnezeu, el nu vrea să spună doar că este nevoie de putere divină ca un om să fie răbdător. Credința în această „tărie a slavei”, spune el, este canalul prin care vine puterea pentru răbdare.

​Este adevărat că răbdarea este unul dintre roadele Duhului Sfânt (Gal. 5:22), dar Duhul Sfânt dă puterea (cu toate roadele Lui) prin „auzirea credinței” (Gal. 3:5). De aceea, Pavel se roagă ca Dumnezeu să ne conecteze la „tăria slavei Lui”, care ne dă puterea pentru răbdare. Iar ceea ce face conexiunea este credința.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus