Bucurii de Neclintit Tematică: Creația

7 August / Scopul creației

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

„Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut” (Gen. 1:27).

Dumnezeu ne-a creat oameni după chipul Lui, astfel încât lumea să fie umplută de oglinzi ale lui Dumnezeu. Imagini ale lui Dumnezeu. Opt miliarde de statui ale lui Dumnezeu. Astfel ca nimeni să nu rateze să vadă scopul creației.

Nimeni (decât numai dacă sunt cu totul orbi) nu poate rata să înțeleagă scopul existenței omului, anume Dumnezeu – cunoașterea, dragostea și oglindirea lui Dumnezeu. Îngerii exclamă în Isaia 6:3: „Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oștirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui!” El este plin de miliarde de oameni, care poartă chipul Lui. Ruine glorioase.

Dar nu doar oamenii sunt creați pentru asta, ci și natura! De trăim într-o lume atât de uimitoare? De ce să existe un Univers atât de vast?

Am citit cândva că există mai multe stele în Univers decât există cuvinte și sunete pe care toți oamenii din toate timpurile le-au rostit vreodată. De ce atât de multe? De ce un Univers atât de mare? De ce atât de strălucitor? De ce se află aceste stele la distanțe inimaginabil de mari? Biblia este foarte clară în acest sens: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu” (Ps. 19:1).

Poate că cineva va pune această întrebare: „Dacă pământul este singura planetă locuită și omul este singurul locuitor rațional în toate sistemele solare, de ce să existe un Univers atât de mare, și totuși nepopulat?” Răspunsul este acesta: pentru că el n-a fost creat pentru noi. El a fost creat pentru Dumnezeu. Până și acest lucru este ceva incomplet. El este mai glorios de atât. Mai mare în putere. Mai măreț în întindere. Mai strălucitor. Mai mare decât toate galaxiile luate la un loc. Un înțelept spunea că Universul este ca o alună pe care Dumnezeu o poartă cu El în buzunarul Lui.

Dumnezeu ne-a creat ca să Îl cunoaștem, să Îl iubim și să Îl oglindim. Iar El ne-a dat un crâmpei din felul cum este El, acest crâmpei fiind Universul.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus