Bucurii de Neclintit Tematici: Slujire Vocație

19 Ianuarie – Cum să îl slujești pe un șef rău

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2021, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Slujiți-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, căci știți că fiecare, fie rob, fie slobod, va primi răsplată de la Domnul, după binele pe care-l va fi făcut (Efes. 6:7-8).

Gândește-te la aceste cinci lucruri din Efeseni 6:7-8 în legătură cu serviciul tău.

1) O chemare la trăire radicală, centrată pe Domnul.

Acest lucru este uimitor dacă îl comparăm cu felul în care noi trăim în mod obișnuit. Pavel spune că tot lucrul nostru ar trebui făcut ca pentru Hristos, nu pentru vreun supervizor omenesc. Când avem șefi buni, le vom sluji „ca Domnului, nu [ca] oamenilor”.

Asta înseamnă că ne vom gândi la Domnul în ceea ce facem la muncă. Ne vom întreba: De ce vrea Domnul să procedez așa? Cum vrea Domnul să fac asta? Când vrea Domnul să fac acest lucru? Mă va ajuta Domnul să fac acest lucru? Ce efect va avea acest lucru pentru onoarea Domnului? Cu alte cuvinte, a fi creștin înseamnă să duci o viață și să muncești radical și focalizat pe Domnul.

2) O chemarea de a fi oameni buni.

Trăirea centrată în Domnul înseamnă să fim oameni buni și să facem bine. Pavel spune: „slujiți-le cu bucurie… după binele pe care-l va fi făcut”. Isus a spus că, atunci când facem să se vadă lumina noastră strălucind, oamenii vor vedea „faptele noastre bune” și Îl vor proslăvi pe Tatăl nostru din Ceruri (Matei 5:16).

3) Puterea de a face o slujbă bună pentru angajatori pământești nemulțumitori.

Țelul lui Pavel este să îi încurajeze pe creștini, dându-le motivații centrate în Domnul ca să continue să le facă bine supervizorilor lor nemulțumitori. Cum să continui să faci bine într-o slujbă în care șeful tău te ignoră sau chiar te critică? Răspunsul lui Pavel este acesta: încetează să te mai gândești la șeful tău ca la principalul tău supervizor, și începe să lucrezi pentru Domnul. Fă acest lucru chiar în îndatoririle care ți se dau de către supervizorul tău pământesc.

4) Încurajarea cănimic bun nu este făcut în zadar.

Poate că cea mai uimitoare frază este aceasta: „va primi răsplată de la Domnul, după [tot] binele pe care-l va fi făcut”. Uimitor. Tot! „Tot binele făcut”. Orice lucru mărunt pe care îl faci este văzut, evaluat și răsplătit de Domnul.

Iar El ți-l va răsplăti. Nu în sensul în care n-ai câștigat nimic – ca și cum L-ai face datornic. El este stăpân peste tine și peste tot universul. El nu ne datorează nimic. Dar El alege liber și prin harul Lui să ne răsplătească pentru toate lucrurile bune făcute cu credință.

5) Încurajarea că statutul neînsemnat pe pământ nu este o piedică pentru a primi o mare răsplată în Cer.

Domnul va răsplăti orice lucru bun îl faci – „fie rob, fie slobod”. Șeful tău poate crede că ești un nimeni – un rob, să zicem. Sau poate să nici nu știe că exiști. Dar asta nu contează. Domnul știe că exiști. În final, nicio slujbă credincioasă nu va fi în zadar.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus