Bucurii de Neclintit

28 iunie / Cum să continui când ascultarea doare

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea (Evrei 12:2).

Ceea ce credința face este uneori indescriptibil de greu.

În cartea sa, Miracle on the River Kwai, Ernest Gordon relatează o întâmplare adevărată cu un grup de prizonieri de război care lucra la calea ferată din Burma, în timpul celui de-al doilea război mondial.

La sfârșitul fiecărei zile, uneltele folosite de muncitori erau strânse. Într-o situație, un gardian japonez a strigat spunând că lipsea o cazma și a cerut să i se spună cine o luase. El a început să răcnească, într-o manifestare de furie paranoică, poruncind ca oricine se făcea vinovat să facă un pas înainte. Nimeni nu s-a mișcat. „Toți veți muri! Toți veți muri!”, a urlat el, armându-și pușca și îndreptând-o către prizonieri. În acel moment, un bărbat a făcut un pas înainte, iar acel gardian l-a lovit mortal cu arma. După ce s-au întors în tabără, uneltele au fost numărate din nou, și s-a descoperit că nu lipsea nicio cazma.

Ce anume îți poate susține dorința de a muri pentru alții, când ești nevinovat? Isus a fost mânat și susținut în dragostea Lui pentru noi prin „bucuria care-I era pusă înainte”. El a stat așezat pe temelia unei binecuvântări și bucurii viitoare glorioase, aceasta purtându-L și susținându-L în dragoste, prin suferința prin care a trecut.

Vai de noi dacă credem că ar trebui sau că putem fi motivați și întăriți pentru ascultarea radicală și costisitoare de vreo motivație mai înaltă decât bucuria care ne este pusă înainte. Când Isus ne-a chemat la ascultarea costisitoare care ar putea cere sacrificiu în această viață, El a spus: „va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ți răsplătească; dar ți se va răsplăti la învierea celor neprihăniți” (Luca 14:14). Cu alte cuvinte, fii întărit acum în tot ce pierzi de dragul lui Hristos, datorită bucuriei care îți este pusă înainte.

​Petru a spus că, atunci când Isus a suferit fără a replica, El ne lăsa un exemplu de urmat – iar acesta include încrederea lui Isus în bucuria care-I era pusă înainte. El a pus cauza Sa în mâinile lui Dumnezeu (1 Petru 2:21) și nu a încercat să Își regleze conturile prin răzbunare. El Și-a întemeiat nădejdea pe înviere, pe toate bucuriei reunirii cu Tatăl Său și pe răscumpărarea poporului Său. Și așa ar trebui să facem și noi.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus