Bucurii de Neclintit

2 Iulie / Cât de bine Îl cunoști pe Dumnezeu?

John Piper

Ascultă Pauză

Un mesaj devoțional de John Piper, parte din seria Bucurii de Neclintit.
© 2022, Asociația MAGNA GRATIA. Toate drepturile rezervate.

Iată ce mare e Dumnezeu! Dar noi nu-L putem pricepe, numărul anilor Lui nimeni nu l-a pătruns (Iov 36:26).

Este imposibil să Îl cunoști prea mult pe Dumnezeu.

El este cea mai importantă Persoană care există. Și asta pentru că El a creat toate lucrurile, astfel că orice importanță au acestea, Îi este datorată Lui.

Orice putere, inteligență, îndemânare sau frumusețe au alte ființe, toate vin de la El. Pe orice scară a excelenței, El este infinit mai mare decât cea mai bună persoană pe care ai cunoscut-o sau de care ai auzit vreodată.

Întrucât este infinit, Dumnezeu este inepuizabil de interesant. De aceea, este imposibil ca Dumnezeu să fie plictisitor. Demonstrarea continuă a celor mai inteligente și mai interesante acțiuni ale Sale este una vulcanică.

Fiind izvorul oricărei plăceri bune, El însuși dă plăcerea deplină și supremă. Dacă nu Îl experimentăm așa, suntem fie morți, fie orbi, fie adormiți.

De aceea, este uimitor cât de puțin efort se face în această lume în cunoașterea lui Dumnezeu.

Este ca și cum președintele SUA ar veni să locuiască alături de tine vreme de o lună, dar tu doar l-ai saluta în treacăt în fiecare zi. Sau ca și cum ai zbura cu viteza luminii vreme de câteva ore în jurul Soarelui și a sistemului solar, și, în loc să te uiți pe hublou, ai sta ocupat cu un joc pe computer. Sau ca și cum ai fi invitat să te uiți cum cei mai buni actori, cântăreți, atleți, inventatori și oameni de știință își prezintă cele mai mari realizări, dar tu refuzi să te duci să îi vezi, doar ca să ai timp să te uiți la ultima telenovelă.

​Haideți să ne rugăm împreună ca Dumnezeul nostru infinit de măreț să ne încline inimile și să ne deschidă ochii ca să Îl vedem pe cât de complet putem și să căutăm să Îl cunoaștem mai mult.

Din devoționalul „Bucurii de Neclintit”

Sus